Αρχική Τουρισμός Δωρεάν ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Δωρεάν ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 ώρα προσέλευσης από 11.00 έως 13.30

Σωματείο Διμπλωματούχων | Ξεναγών Δωρεάν ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα προσφέροντας δωρεάν ξενάγηση στους δοκιμαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας στο πιο σημαντικό μουσείο της Ελλάδας.
Όπλο μας οι γνώσεις που αποκτήσαμε με πολύ κόπο στις Σχολές Ξεναγών.

 Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τις πιέσεις της ΤΡΟΪΚΑ και το μνημόνιο αλλάζει τον νόμο για την υποχρεωτική εκπαίδευση του επαγγέλματος του ξεναγού. Με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού δημιουργούνται ταχύρρυθμα τμήματα 2μηνης(!) κατάρτισης εκτός Σχολών Ξεναγών, έναντι των 2,5 χρόνων σπουδών μας, για πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων από όλες τις χώρες του κόσμου. Μετά την παρακολούθηση των σεμιναρίων χωρίς εξετάσεις επάρκειας και χωρίς να είναι προϋπόθεση η γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Σχολών Ξεναγών.
 
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση και απαξίωση των Σχολών Ξεναγών (των καλύτερων επαγγελματικών σχολών που διαθέτει η Ελλάδα σήμερα) αλλά και του επαγγέλματός μας που θα γίνει πάρεργο για τους άνεργους πτυχιούχους από όλον τον κόσμο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες στρατιές ανέργων.
 Έτσι θα αναβαθμίσει η Ελλάδα τις σπουδές στον τουρισμό και τον ίδιο τον τουρισμό ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.