Αρχική Οικονομία Σοβαρά επεισόδια στις Σκουριές για τον χρυσό

Σοβαρά επεισόδια στις Σκουριές για τον χρυσό

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες στις Σκουριές Χαλκιδικής ανάμεσα στους κατοίκους που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού και σε δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, επιχειρώντας να απωθήσουν τους διαδηλωτές από το σημείο «Χονδρό δέντρο» μεταξύ Μεγάλης Παναγίας και Παλαιοχωρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του voria.gr, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές διαδηλωτών, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν αλόγιστη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις και κάνουν λόγο για τραυματισμό τουλάχιστον δύο διαδηλωτών.

Νωρίτερα εκατοντάδες κάτοικοι που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή, έφτασαν έως τις Σκουριές με αυτοκινητοπομπή. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο Χοντρό Δέντρο και την δεύτερη να κατευθύνεται προς το δάσος.
 
«Καταστρέφεται ένα μεγάλο μέρος του δάσους. Εμείς θέλουμε να το διαφυλάξουμε και να το σώσουμε», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Γιάννης Βεργίνης, εκπρόσωπος από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου – Ακάνθου.
 
Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονται ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος των Οικολόγων Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.
 
Πηγή: voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.