Αρχική Συνέδρια Ενθουσιώδη τα σχόλια για τη διοργάνωση του 40th SEFI Annual Conference

Ενθουσιώδη τα σχόλια για τη διοργάνωση του 40th SEFI Annual Conference

Επτά διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές και περισσότεροι από 200 διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες στον τομέα της Εκπαίδευσης των Μηχανικών τίμησαν με την παρουσία τους το 40ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Εκπαίδευση των Μηχανικών (40th Annual Conference of the European Society for Engineering Education – SEFI) που έλαβε χώρα από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2012 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Φοιτητών Τεχνολογίας (Board of European Students of Technology – BEST).

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσφέροντας μία σειρά από αξιόλογες παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών, αλλά και πρακτικά εργαστήρια, θέτοντας στο επίκεντρο την κατάρτιση των Μηχανικών του μέλλοντος και την προώθηση καινοτόμων δράσεων στον τομέα της εκπαίδευσής τους. Περίπου 300 συμμετέχοντες από 32 χώρες παρακολούθησαν το συνέδριο, το οποίο απαρτίστηκε από 24 παράλληλες συνεδρίες, 12 πρακτικά εργαστήρια και συνεδριάσεις των Επιτροπών του SEFI, καθώς και πληθώρα κοινωνικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και η απονομή του Leonardo da Vinci Medal στον Καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη (VERIMAG Laboratory-CNRS και Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne). Το Μετάλλιο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο από το SEFI σε προσωπικότητες με ιδιαίτερη προσφορά στην εκπαίδευση των μηχανικών. Παράλληλα με το επιστημονικό και κοινωνικό πρόγραμμα, 12 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου συμμετείχαν σε επιχειρηματική έκθεση προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στον κλάδο.
 
Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο σχολίασαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο το σύνολο της επιστημονικής εμπειρίας που απέκτησαν όσο και τη διοργάνωση που επιμελήθηκε η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ήταν ο Άρης Αβδελάς, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του SEFI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.