Αρχική Επικαιρότητα Συνέδριο για τη Σπονδυλική Στήλη Αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων στη χειρουργική της

Συνέδριο για τη Σπονδυλική Στήλη Αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων στη χειρουργική της

Σημείο συνάντησης κορυφαίων νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών χειρουργών από όλη την Ελλάδα, καθώς και επιλεγμένων ιατρών από το εξωτερικό, θα αποτελέσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) μεταξύ 25 & 28 Οκτωβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Hotel du Lac στα Ιωάννινα. Το Συνέδριο αφορά στις νεότερες ιατρικές εξελίξεις της Σπονδυλικής Στήλης και τους τρόπους αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων στη χειρουργική της.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και η αναπόφευκτη δυσκολία της τεχνολογικής υποστήριξης δημιουργούν νέα δεδομένα στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης και σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάλυση των ενδείξεων και των πιθανών επιπλοκών στη χειρουργική, ώστε να περιορίζονται και να προλαμβάνονται ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις. Στις ενότητες του Συνεδρίου θα εξεταστεί μία σειρά ιατρικών θεμάτων, που αφορούν τις παθήσεις της ΣΣ, όπως οσφυαλγία, οσφυϊκή σπονδύλωση, η νόσος του παρακείμενου διαστήματος, αυχενική μυελοπάθεια και κύφωση, θωρακική δισκοκήλη, κατάγματα θωρακοοσφυϊκής μοίρας της ΣΣ κ.α. Η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη φυσική αποκατάσταση.

Την επιστημονική τους εμπειρία θα καταθέσουν περισσότεροι από 300 Έλληνες νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί χειρουργοί, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγοι, καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της ΕΕΣΣ, και για πρώτη φορά, οι περιλήψεις των εργασιών παρουσιάζονται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ το Συνέδριο πλαισιώνουν διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές από τη Γαλλική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης συμμετέχοντας σε κοινή ολοήμερη ελληνογαλλική συνεδρία.

Το Συνέδριο παρουσιάζει και ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον, καθώς κατά την τελετή έναρξής του θα παραθέσει ομιλία η Διευθύντρια της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κα Β. Παπαδοπούλου, με τίτλο «Ιωάννινα, από τη βυζαντινή καστροπολιτεία στην οθωμανική μεγαλούπολη»». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κα Παπαδοπούλου θα ανακοινώσει τα πολύ σημαντικά για τα Ιωάννινα πρόσφατα ευρήματα ανασκαφών που τοποθετούν την ιστορία της πόλης πέραν αυτής της περιόδου.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης είναι ο νευροχειρουργός και επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ Ιωάννης Μάγρας.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Ιωαννίνων που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, ενώ υποστηρίζεται από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες και κέντρα αποκατάστασης που με την ευγενική τους χορηγία καθιστούν δυνατή την επιτυχή πραγματοποίησή του. Χρυσός χορηγός του Συνεδρίου: ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΝΥ ΕΠΕ, Αργυρός χορηγός: MEDTRONIC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.