Home Αθλητικά Νέος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Παναγόπουλος και ΓΓ ο Βασίλης Σεβαστής

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Παναγόπουλος και ΓΓ ο Βασίλης Σεβαστής

Στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκλέχθηκεο Κώστας Παναγόπουλος ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Βασίλης Σεβαστής από τα 21 νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μετά την εκλογή του έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ το Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος ενώ μπορούσε – έχοντας την αποδοχή και τη στήριξη των σωματείων – να παραμείνει στην προεδρία της Ομοσπονδίας, σε μια κίνηση σπάνια όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα, επέλεξε να ανοίξει το δρόμο στην πορεία ανανέωσης του ΣΕΓΑΣ.

Ο Βασίλης Σεβαστής ολόκληρη τη ζωή του υπηρετεί τον Ελληνικό αθλητισμό με πάθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια.  Το έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν, το αποδεικνύει ακόμη μια φορά  με τη σημερινή του απόφαση.

Αποδέχτηκα την πρόταση του να αναλάβω την προεδρία του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη συγκίνηση, μεγάλη τιμή, αλλά και πλήρη επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στον αθλητισμό.

Με τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, με το Βασίλη Σεβαστή στην κρίσιμη θέση του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας, με τους εργαζόμενους, τους αθλητές, τους προπονητές, τους κριτές, τους γονείς, τους φιλάθλους, θα εργαστούμε για να αποδείξουμε ότι η άλλη όψη του προβλήματος, είναι η ευκαιρία.

Στόχοι μας, να ενισχύσουμε τη σχέση του στίβου με την κοινωνία. Να πολεμήσουμε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Να στηρίξουμε τα σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές. Να εκσυγχρονίσουμε   το ΣΕΓΑΣ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος λειτουργίας του. Να επανασχεδιάσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες μας. Να δώσουμε αυξημένο βάρος στο μαζικό αθλητισμό. Να κάνουμε πράξη την ανανέωση σε δομές, σχεδιασμό, νοοτροπία και  λειτουργία.

Αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να πούμε άλλα. Ξεκινάμε και στην πορεία θα έχουμε να πούμε πολλά. Χρειάζεται όμως, να απευθύνουμε στην κοινωνία και την Πολιτεία ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: Ειδικά σήμερα, στη δίνη της κρίσης, ο αθλητισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες, συνεπώς ως πρόβλημα. Πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίζεται ως λύση και διέξοδο   στα προβλήματα, ειδικά των νέων ανθρώπων, γιατί αυτό πράγματι είναι. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας».

 

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος:          Κώστας Παναγόπουλος
Α΄ Αντιπρόεδρος:      Γιάννης Σταματόπουλος
Β΄ Αντιπρόεδρος:      Πτολεμαίος Παπαμιχαήλ
Γ΄ Αντιπρόεδρος:      Παναγιώτης Δημάκος
Γενικός Γραμματέας:   Βασίλης Σεβαστής
Α΄ ειδικός γραμματέας: Θανάσης Βογιατζής
Β΄ ειδικός γραμματέας: Μαρίκα Καρδαρά
Ταμίας:                Δημήτρης Ανδριόπουλος
Αναπληρωτής Ταμίας:    Πολυξένη Αργειτάκη
Έφορος:                Θόδωρος Βόσσος

Μέλη:
Παναγιώτης Αντωνακάκης
Σπύρος Καλοζούμης       
Γιώργος Κατσιμπάρδης
Γιάννης Λιούμπας
Γιάννης Μαμουζέλος
Γιάννης Μπόλλας
Σάββας Νικολαϊδης
Μιχάλης Παυλούς
Ιάκωβος Πετσούλας
Θανάσης Ράπτης
Δημήτρης Χαχάμης

Το βιογραφικό του Κώστα Παναγόπουλου

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας το 1999, ενώ το 2008 έγινε Γ΄ Αντιπρόεδρος. Από το 2006 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου και βασικός συντελεστής της εξέλιξης της διοργάνωσης σε παγκόσμιο γεγονός.
Ο Κώστας Παναγόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO, την οποία δημιούργησε το 1989. Παράλληλα, εκτός Ελλάδος, εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Μεϊντάνη, με τη οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Αναστασία. Η αληθινή σχέση του με τον στίβο ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με την ιδιότητα του φιλάθλου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version