Αρχική Εκθέσεις H Έκθεση Φωτογραφίας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

H Έκθεση Φωτογραφίας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η έκθεση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ 2006 – 2012 που ολοκληρώθηκε στο Παλιό Συσσίτιο, μεταφέρεται στο Νεστορίδειο Μέλαθρο με μέρος των φωτογραφικών έργων και ανοίγει στις 27/9, οπότε θα παραμείνει εκεί μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη. Έτσι οι επισκέπτες του νησιού μας, αλλά και όσοι Ρόδιοι δεν πρόλαβαν να την επισκεφτούν, θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, να απεικονίζουν με μοναδικό τρόπο μέρος των εκδηλώσεων που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου.

Ήδη, κατά την παραμονή της στο Παλιό Συσσίτιο, επισκέφτηκαν την έκθεση εκατοντάδες κόσμου, αφού μόνο την ημέρα των εγκαινίων, στις 9 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκαν τουλάχιστον 400 άτομα και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία! Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο διευθυντής του γραφείου Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Χ. Λαμπρίδης και ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ. Φρόνας, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της έκθεσης αυτής και την προσφορά του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου, μέσω του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που έχει θεσμοθετήσει. Έναν θεσμό που οι φορείς θα έπρεπε να υιοθετήσουν, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν, καθώς μπορεί να προβάλει τη Ρόδο με μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο, πέρα από τα όρια της Ελλάδας. Δυστυχώς όμως, κανείς από τους εκπροσώπους των φορέων, δεν ήταν εκεί – για άλλη μία φορά – για να ακούσει ή να δει το έργο που παρουσιάστηκε.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, με τη Στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ενώ την οργάνωσε και την επιμελήθηκε το «Μεσαιωνικό Ρόδο».

Την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε τις ώρες λειτουργίας του Νεστοριδείου, από Τρίτη έως και Σάββατο και ώρες 9:00 – 14:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.