Αρχική Ελλάδα Η Περιφέρεια υποδέχεται 100 Ουκρανούς και επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο...

Η Περιφέρεια υποδέχεται 100 Ουκρανούς και επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών και την ανάπτυξη του τουρισμού μας, ανοίγει με την επίσκεψη στην Κρήτη μεγάλης Ουκρανικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk, για την πραγματοποίηση Ελληνο-Ουκρανικού φόρουμ στην Αγία Πελαγία, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, που θα αφορά στους τομείς των τροφίμων, του τουρισμού και του real estate.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκστρατεία της Περιφέρειας για την εξωστρέφεια της Κρήτης στηριζόμενη στους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός.

«Έχουμε επισκεφθεί τρείς φορές το Κίεβο, και ισάριθμες φορές έχουν έρθει αντιπροσωπείες από την Ουκρανία. Η προετοιμασία αυτή που έγινε έχει ως θετικό αποτέλεσμα να έρθουν αύριο 100 επιχειρηματίες της Ουκρανίας με εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον Περιφερειάρχη Κιέβου, τους πρεσβευτές,-Ελλάδας Ουκρανίας-τον Έλληνα πρόξενο. Οι επιχειρηματίες στο Ελληνο-Ουκρανικό φόρουμ θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα ποιοτικά μας αγροτικά προϊόντα, για τον τουρισμό αλλά και για το real estate» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι με τις στοχευμένες κινήσεις που γίνονται για την εξωστρέφεια της Κρήτης στις διεθνείς αγορές, υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα ιδιαίτερα στο χώρο του τουρισμού.

«Τα μηνύματα για τον τουρισμό μας είναι πολύ θετικά καθώς φέτος ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ουκρανία στην Κρήτη είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 70%, ενώ από την Ρωσία τουλάχιστον κατά 25%» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Η Περιφέρεια μας θα κάνει το δυνατόν με στόχο να επωφεληθεί ο τουρισμός μας ακόμα περισσότερο από τις συγκεκριμένες αγορές, όπως επίσης να κλειστούν συμβόλαια για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, με εξαγωγές Κρητικών προϊόντων».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι εντός του μήνα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τόσο για τον τουρισμό όσο και για το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού μας.

Tο φόρουμ το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα «ΚΝΩΣΣΟΣ» του ξενοδοχείου Capsis Elite Resort, στην Αγία Πελαγία.

Στην αίθουσα «ΚΝΩΣΣΟΣ», θα πραγματοποιηθεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών από τους τρείς προαναφερθέντες κλάδους, την οποία θα επισκεφτεί η Ουκρανική αποστολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.