Αρχική Φορείς H Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην εθελοντική προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της Ελλάδας...

H Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην εθελοντική προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της Ελλάδας Repo(we)r Greece

Εκτός από τον κ. Αρναουτάκη στην εκδήλωση μίλησαν ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας για τη διεθνή εκστρατεία Αλέξανδρος Κωστόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ανοιχτή συζήτηση ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών με τους θεσμικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς της Κρήτης, στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας της Κρήτης στην διεθνή εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας Repo(we)rGreece.
 
Οι τοπικοί φορείς αναζήτησαν από κοινού περαιτέρω τρόπους ενίσχυσης των δράσεων του Repo(we)rGreece για την αποκατάσταση της αξιοπιστία της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και των προοπτικών της, με άξονα όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών. Επιπλέον, δεσμεύτηκαν να συμπεριλάβουν τις Repo(we)r Ιστορίες της Κρήτης στο www.repowergreece.com, που αντανακλούν την Ελλάδα που δημιουργεί, εξελίσσεται και βρίσκει λύσεις.
 
Την συζήτηση άνοιξε ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τόνισε ότι οι ιστορίες της Κρήτης «αποτελούν τους πλέον ικανούς πρεσβευτές για το Repo(we)rGreece αφού η δημιουργικότητα, τα ταλέντα, το μεράκι, το φιλότιμο και η αξιοπιστία που αντανακλούν, αποτελούν την καλύτερη συνταγή για να ορίσουμε την Ελλάδα μας». Επίσης, επισήμανε ότι την εικόνα της χώρας μας δεν θα την αλλάξει η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά θα την αποκαταστήσει ο καθένας μας.
 
Ο ιδρυτής του Repo(we)rGreece κ.Αλέξανδρος Κωστόπουλος τόνισε ότι το γεγονός ότι στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι από τους περισσότερους Δήμους, από τοπικούς φορείς και πρωτοβουλίες και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων, προσφέροντας τις σκέψεις και  τις ιδέες τους, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε μέσα από την συνεργασία και την σύνθεση, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης ανέδειξε την δυνατότητα που έχουμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αρνητικά στερεότυπα και λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν για την χώρα μας.
 
Tο Repo(we)rGreece κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες, έχει χτίσει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο με περισσότερους από 20.000 υποστηρικτές, συνεργασίες με διεθνή ιδρύματα και πανεπιστήμια ενώ έχει προωθήσει τα μηνύματα της εκστρατείας μέσα από εκδηλώσεις-συζητήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και περισσότερα από 120 δημοσιεύματα σε διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.