Αρχική Συνέδρια Εθνική Συνάντηση Νέων Ανταποκριτών Άγριας Ζωής

Εθνική Συνάντηση Νέων Ανταποκριτών Άγριας Ζωής

Η Εθνική Συνάντηση Νέων Ανταποκριτών Άγριας Ζωής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2012 στο Δήμο Σαρωνικού με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα καθώς και ειδικών επιστημόνων στους τομείς της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής.

6 Οκτωβρίου 2012, Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στο Δήμο Σαρωνικού
7 Οκτωβρίου 2012, Δημαρχείο Δήμου Σαρωνικού

Κεντρικός στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός Εθνικού Δικτύου Ανταποκριτών Άγριας Ζωής το οποίο θα εργάζεται σε τοπικό επίπεδο υπό το συντονισμό και την επιστημονική υποστήριξη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας ΑΝΙΜΑ.
Η Συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης και του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση καθώς επίσης και του Δήμου Σαρωνικού, θα εστιάσει στις εθνικές πολιτικές για την προστασία της βιοποικιλότητας καθώς και στις δράσεις που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή από νέους εθελοντές με στόχο να προστατευτεί σε τοπικό επίπεδο η άγρια ζωή.
Θα περιλαμβάνονται συνεδρίες θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής εφαρμογής στο πεδίο καθώς και αναλυτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τραυματισμένα και άρρωστα άγρια ζώα. Η Εθνική Συνάντηση Νέων του Οκτωβρίου θα αποτελέσει το ξεκίνημα για την ευρύτερη εφαρμογή και τη διάχυση δράσεων προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής σε ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών ανά την Ελλάδα.

ΑΝΙΜΑ
Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005. Η βασική ιδρυτική ομάδα στελεχώνεται από άτομα με πολυετή και μοναδική εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Η κεντρική ομάδα πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ.
Η ΑΝΙΜΑ ασχολείται με την υλοποίηση δράσεων έρευνας και διαχείρισης οικοσυστημάτων, περίθαλψης άγριων ζώων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Επιδιώκει και προωθεί συνεργασίες ανάμεσα σε φορείς και ομάδες που ασχολούνται με την περίθαλψη και γενικότερα με την προστασία και τη διατήρηση της άγριας ζωής. Εργάζεται συστηματικά για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της περίθαλψης και επανένταξης άγριων ζώων, που αποτελεί και κεντρικό κορμό της δραστηριότητάς της, ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζει η χώρα μας. Σήμερα και με αυτές τις προδιαγραφές έχει τη δυνατότητα να περιθάλπει περισσότερα από 2.000 άγρια ζώα το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.