Αρχική Αεροπορικά Νέα Συνετρίβη αεροπλάνο στο Νεπάλ-19 νεκροί

Συνετρίβη αεροπλάνο στο Νεπάλ-19 νεκροί

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 19 νεκρούς όσοι ήταν και οι επιβάτες του αεροσκάφους της «Sita Air», το οποίο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το δικινητήριο αεροπλάνο να τυλίγεται στις φλόγες και να συντρίβεται στη συνέχεια στις όχθες του ποταμού Μανοχάρανα. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, από τους 19 επιβάτες οι 12 προέρχονταν από το εξωτερικό. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο Associated Press ότι το αεροσκάφος είχε προορισμό το αεροδρόμιο της ορεινής πόλης Λούκλα (2.860 μέτρα υψόμετρο), δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο βορειοανατολικό τμήμα της ασιατικής χώρας.

«Οι πιλότοι φαίνεται πως προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν προσθαλάσσωση στις όχθες του ποταμού, ωστόσο το αεροπλάνο έπιασε φωτιά», εξήγησε ο Binod Singh.

Τα δυστυχήματα με μικρά αεροσκάφη είναι πολύ συχνά στο Νεπάλ. Η κακοκαιρία, ο πεπαλαιωμένος στόλος και η κακή συντήρηση των αεροπλάνων αποτελούν τις βασικές αιτίες για τις συντριβές των αεροσκαφών σε ορεινές περιοχές των Ιμαλαΐων. Τον περασμένο Μάιο, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη σε αεροδρόμιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πηγή: www.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.