Αρχική Αθλητικά Το «Κύπελλο Bréal» που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη, παρουσιάζεται στο Μουσείο...

Το «Κύπελλο Bréal» που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη, παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης

Από σήμερα, Τρίτη 28 Αυγούστου 2012, το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει σε ξεχωριστή προθήκη στον προθάλαμό του το ιστορικό Κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη, το νικητή του μαραθωνίου αγώνα στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 και προσκαλεί όλους να το δουν.  

Το ασημένιο Κύπελλο, έπαθλο που πρόσφερε ο διάσημος φιλέλληνας και γλωσσολόγος Michel Bréal, αποκτήθηκε στις 18 Απριλίου 2012 από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Το Κύπελλο θα εκτίθεται στο Μουσείο Ακρόπολης για ένα χρόνο έως τον Αύγουστο του 2013, με ελεύθερη είσοδο τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

Στα εγκαίνια της έκθεσης του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρομοίασε την πορεία της χώρας, με Μαραθώνιο που απαιτεί «αντοχή και θέληση» και κερδίζεται «και με την καρδιά και με το μυαλό».

«Αυτόν τον Μαραθώνιο θα τον νικήσουμε» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.