Αρχική Ελλάδα «Κακοήθες και ανυπόστατο το άρθρο για το “Σπίτι των Ελλήνων” στο Λονδίνο»

«Κακοήθες και ανυπόστατο το άρθρο για το “Σπίτι των Ελλήνων” στο Λονδίνο»

Σκληρή κριτική Οικονομόπουλου στην εφημερίδα Independent

«Κακοήθες» και «ανυπόστατο» χαρακτήρισε το άρθρο της εφημερίδας Independent ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος.

Πρόκειται για άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Λονδίνο 2012: Έλληνες Ολυμπιακοί Αξιωματούχοι ξοδεύουν χιλιάδες (χρήματα) σε μια κλειστή λέσχη παρά την ολέθρια οικονομική κατάσταση της χώρας τους», το οποίο με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο επικρίνει την δημιουργία του Ελληνικού Σπιτιού στο Λονδίνο.

Ο συντάκτης του κειμένου λέει πως «ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, Ολυμπιακοί αξιωματούχοι ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ένα ιδιωτικό κλαπ του Λονδίνου». Χαρακτηριστικά αναφέρει πως το ενοίκιο της λέσχης Κάρλντον όπου στεγάζεται το Ελληνικό Σπίτι ενοικιάστηκε για μερικές μέρες με τον ποσό των 150.000 λιρών, δηλαδή περίπου 190.000 ευρώ.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Μάρκ Μπλούτεν, ο συντάκτης του άρθρου, υποστηρίζει ότι πρόκειται για αλόγιστες δαπάνες και αφήνει να εννοηθεί ότι επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός αλλά και όσοι στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μέσω της χρηματοδότησης που παίρνει η χώρα μας. Μάλιστα υποστηρίζει ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πολλές αθλητικές ομοσπονδίες έχουν επηρεαστεί από τις περικοπές ενώ κάποιες από αυτές κινδύνευαν να μην έρθουν καθόλου στο Λονδίνο.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρη Οικονομόπουλου ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Ελληνικού Σπιτιού. Αξίζει να σημειωθεί πως συνηθίζεται στους Ολυμπιακούς αγώνες κάθε χώρα να έχει το δικό της σπίτι που στόχο έχει να προβάλει την κουλτούρα και τον πολιτισμό της.

H πλήρης δήλωση του κ. Οικονομόπουλου:

«Ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Independent ήταν προαποφασισμένος και είναι ανυπόστατος. Ο συντάκτης του άρθρου απεγνωσμένα προσπάθησε να δημιουργήσει μια ιστορία και επέλεξε ένα τίτλο ο οποίος διαψεύδεται ακόμη και από στοιχεία που παραθέτει μέσα στο κείμενο του.

Δηλώνω κατηγορηματικά πως ούτε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ούτε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ούτε το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και κανένας Έλληνας αξιωματούχος, έχουν δαπανήσει ένα ευρώ για το Σπίτι των Ελλήνων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, της Συμμαχίας για την Ελλάδα και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το Σπίτι των Ελλήνων για το διάστημα που θα λειτουργήσει, 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες, οι οποίες συμπληρώθηκαν με προσωπικές θυσίες συγκεκριμένων ανθρώπων.

Ζητώ σήμερα από την εφημερίδα Independent να προβεί σε άμεση διόρθωση του ανυπόστατου και κακοήθους άρθρου. Αν δεν το κάνει θα βρεθώ στην ευχάριστη θέση να την ευχαριστήσω για την οικονομική συνδρομή που θα προσφέρει στην προσπάθεια που κάνουμε. Μια προσπάθεια για την οποία είμαστε περήφανοι και την οποία στηρίζουν πολλοί άνθρωποι με προσωπικές θυσίες και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίζουν να την στηρίζουν».

 
Πηγή newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.