Αρχική Ελλάδα Ρώσοι και Ουκρανοί σώζουν τον ελληνικό τουρισμό

Ρώσοι και Ουκρανοί σώζουν τον ελληνικό τουρισμό

Εκφράζεται η ελπίδα ότι το κύμα των ανατολικών θα κρατήσει τελικά τη μείωση σε μονοψήφια ποσοστά.

Τελικώς, ο φετινός απολογισμός της τουριστικής σεζόν δεν θα είναι και τόσο αρνητικός, όσο αρχικά αναμενόταν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από το μέτωπο των κρατήσεων, τα προσχήματα στη φετινή θερινή σεζόν, θα σώσουν για μια ακόμα χρονιά, οι τουρίστες από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια(αυτοί, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα), οι οποίοι έχουν αναγάγει τη χώρα μας σε υπ’ αριθμόν ένα τουριστικό τους προορισμό.

Σε αυτούς τις τελευταίες εβδομάδες προστέθηκαν και οι Ουκρανοί, οι οποίοι αποτελούν τη βασική νέα «είσοδο» του ελληνικού τουριστικού πελατολογίου και οι οποίοι έρχονται να συναγωνιστούν ευθέως τους Ρώσους.

Αντιθέτως, πολύ άσχημα πηγαίνει το ρεύμα από παραδοσιακές αγορές της Δυτικής Ευρώπης, παρά τα όποια σημάδια βελτίωσης σημειώθηκαν τελευταία από την Γερμανία. Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανά να αναστρέψουν την κακή εικόνα της υπόλοιπης χρονιάς. Το ίδιο ισχύει και με αρκετές από τις υπόλοιπες παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας (πχ την ιταλική).

Παρόλα αυτά, όμως, εκφράζεται η ελπίδα ότι το κύμα των ανατολικών θα κρατήσει τελικά τη μείωση σε μονοψήφια ποσοστά και θα σώσει, έστω κι έτσι, την παρτίδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.