Αρχική Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Έρευνα-καταπέλτης για γραφεία ενοικιάσεως μοτοσυκλετών στην Ελλάδα

Έρευνα-καταπέλτης για γραφεία ενοικιάσεως μοτοσυκλετών στην Ελλάδα

Την τελευταία θέση κατέλαβε κατάστημα ενοικίασης μοτοσυκλετών στη Μύκονο σε έλεγχο που διενήργησαν ειδικοί της ADAC ( Λέσχης Αυτοκινητιστών Γερμανίας ) σε 62 καταστήματα του είδους σε επιλεγμένους τουριστικούς προορισμούς της Νότιας Ευρώπης (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο).
Το σχετικό ρεπορτάζ με τον τίτλο “Ενοικίαση μοτοσυκλετών στις διακοπές: Παλιοσίδερα πάνω σε δύο ρόδες” δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος  του μηνιαίου περιοδικού  της Λέσχης, “Μotorwelt“, ένα από τα μεγάλυτερα σε κυκλοφορία περιοδικά στη Γερμανία  με 13.903.271 φύλλα κυκλοφορίας. Η έρευνα είναι καταπέλτης για γραφεία ενοικιάσεως μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, αφού ένα στα δύο καταστήματα αξιολογήθηκαν ως ανεπαρκή ή άκρως ανεπαρκή, λαμβάνοντας το βαθμό 5 (σε κλίμακα 1 έως 6, με άριστα το 1)!
Σύμφωνα με την έρευνα, τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο ελλείψεις τεχνικής φύσης, αλλά γενικά τη διαδικασία ενοικίασης, που μερικές φορές χαρακτηρίζεται χαοτική: η διατύπωση των όρων ασφαλιστικής κάλυψης ήταν συχνά ασαφής, τα μισθωτήρια συμβόλαια μόνο στην  γλώσσα της χώρας, οι εγγυήσεις δεν επιστρέφονταν, καθώς και ότι δεν ήταν πάντα διαθέσιμα τα κατάλληλα κράνη.
Στους πίνακες που πλαισιώνουν το ρεπορτάζ αναφέρονται τα 10 καλύτερα και τα 10 χειρότερα γραφεία ενοικιάσεως μοτοσυκλετών που ανέδειξε η έρευνα. Στα 10 πρώτα δεν υπάρχει κανένα ελληνικό ενώ στη λίστα με τα 10 χειρότερα, τα 4 είναι ελληνικά, με τελευταίο το Joe Club Rent a Bike στη Μύκονο, του οποίου οι μοτοσυκλέτες βρέθηκαν σε τέτοια, απαράδεκτη κατάσταση, ώστε ακόμα και τα 18 € που κόστιζαν την ημέρα θεωρήθηκαν από τους ελεγκτές πολλά!
Τον καλύτερο βαθμό στην έρευνα απέσπασε το γραφείο Sicily Moto Rent στο Παλέρμο, που ξεχώρισε για το φιλικότατο και άριστα κατηρτισμένο προσωπικό καθώς και για την άριστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Από τα 62 γραφεία που ελέγχθηκαν, μόνο 6 βαθμολογήθηκαν με άριστα και 25 με καλά.
Η έρευνα έγινε το καλοκαίρι του 2011 και διαλέχτηκαν οι πιο οικονομικές μοτοσυκλέτες με κράνη για δύο άτομα και για μία ημέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.