Αρχική Εκθέσεις Από 6-10.03.2013, η 47η ΙΤΒ Berlin

Από 6-10.03.2013, η 47η ΙΤΒ Berlin

Celestyal Cruises

H ΙΤΒ Berlin 2013, η 47η Διεθνής Τουριστική Έκθεση (www.itb-berlin.de) θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 6-10.03.2013. Αύξηση των εμπορικών επισκεπτών, περισσότερες συμφωνίες και μεγάλος συνωστισμός στο ITB Berlin Kongress ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της προηγούμενης ITB Berlin. 113.006 επισκέπτες (από αυτούς το 39,7% από χώρες εκτός Γερμανίας) συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους 10.644 εκθέτες από 187 χώρες για όλες τις εξελίξεις του τουριστικού κλάδου. 59.126 ιδιωτικοί επισκέπτες εκμεταλλεύτηκαν το Σαββατοκύριακο εκείνο για να ενημερωθούν γύρω από προσφορές και ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση, ITB Berlin, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση της ως το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός του κόσμου, αφού προσέλκυσε 2.200 περισσότερους επισκέπτες από την ΙΤΒ 2011, σε ένα εξαιρετικό επαγγελματικό κλίμα, για το οποίο φρόντισε και το πρωτοεμφανιζόμενο ITB Buyers Circle.  Τιμώμενη χώρα στην προηγούμενη διοργάνωση και με πολύ καλή απήχηση ήταν η Αίγυπτος. Για το 2013 τιμώμενη χώρα είναι η Ινδονησία.
Το ITB Berlin Kongress, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο της τουριστικής βιομηχανίας, είχε τη χαρά να υποδεχτεί 17.000 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 20%. Γι’ αυτό φρόντισαν το πολύ επίκαιρο συνεδριακό πρόγραμμα και οι διάσημοι ομιλητές (πάνω από 200 ειδικοί του κλάδου). Θέματα της ITB Berlin ήταν μεταξύ άλλων η αειφορία στον τουρισμό, η προστασία του περιβάλλοντος, ο προσιτός σε όλους τουρισμός, ενώ για πρώτη φορά, μία ημέρα πριν από την έναρξη, έλαβε χώρα ένα ειδικό event για την τεχνολογία στον τουρισμό, με bloggers, social media κλπ.

Η ITB Berlin αποτελεί ένα διεθνές γεγονός για τα Μ.Μ.Ε. 6.975 δημοσιογράφοι από 94 χώρες παρακολουθούσαν καθημερινά τα εκθεσιακά δρώμενα και μετέδιδαν σε όλο τον κόσμο τα νέα και το πνεύμα της έκθεσης. 64 επίσημες αποστολές από χώρες εκτός Γερμανίας, 76 Πρεσβείες, 43 Υπουργοί απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και πολλοί Γενικοί Γραμματείς τίμησαν με την παρουσία τους το εκθεσιακό γεγονός. Την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος με το επιτελείο του. Ο κ. Γερουλάνος πραγματοποίησε επαφές με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, με διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, ενώ είχε και συναντήσεις με Υπουργούς Τουρισμού άλλων χωρών, καθώς και με ξένα Μ.Μ.Ε.

Η ΙΤΒ Berlin περνάει στον 21ο αιώνα ως διεθνής πρωτοπόρος έκθεση για τον τουριστικό κλάδο. Στο Βερολίνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού για πέντε ημέρες κάτω από την ίδια στέγη, σ’ έναν εκθεσιακό χώρο 160.000 τ.μ. Στην αυγή της νέας χιλιετίας, ο τουριστικός κλάδος, που αυξάνεται συνεχώς, παρουσιάζει νέους προορισμούς και τάσεις με νέους τρόπους και ενδιαφέρουσες λύσεις. Την επόμενη χιλιετία, η δυναμικότητα και ο ποικίλος χαρακτήρας της βιομηχανίας τουρισμού θα εξελιχθούν σε τελείως νέες κατευθύνσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και ειδικών μεθόδων μάρκετινγκ. Η ITB Berlin προσφέρει σε εκθέτες και επισκέπτες μια online πλατφόρμα επικοινωνίας, το Virtual Market Place (VMP), όπου παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τους επισκέπτες της έκθεσης όλο το χρόνο. Register: www.virtualmarket.itb-berlin.com (“My Account”).

Ο τομέας “Experience Adventure & EcoTourism” αλλάζει ονομασία σε “Adventure & Responsible Tourism” χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενο του, δηλ. τουριστικά προιόντα που συμβάλλουν και στην προστασία του περιβάλλοντος και την ευεξία του επισκέπτη.

Η μεγαλύτερη Διεθνής Τουριστική Έκθεση στον κόσμο ITB Berlin συνεχίζει την επιτυχία της και στην Ασία, καθώς κάθε Οκτώβριο διοργανώνεται στη Σιγκαπούρη η ITB ASIA με εκατοντάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και πάνω από 6.500 επισκέπτες. Ιστοσελίδα: www.itb-asia.com

Αν ενδιαφέρεστε να παρουσιάσετε την εταιρία σας στην ITB Berlin 2013 βρείτε την αίτηση συμμετοχής στο: http://www.itb-berlin.de/en/ExhibitorCentre/Standapplication/

Για περισσότερες πληροφορίες εκθετών μπορείτε να απευθυνθείτε στο Eλληνογερμανικό Επιμελητήριo, αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εκδίδει για εσάς κάρτες εισόδου με 30% έκπτωση. Στην Αθήνα, τηλ. 210 6419038 & 6419000 και Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310327733. Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.itb-berlin.com Στα μέλη μας χορηγείται επιπλέον έκπτωση 10%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.