Αρχική Ελλάδα Προσέξτε πως μιλάτε. Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού...

Προσέξτε πως μιλάτε. Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος επισήμανε ο καρδινάλιος της Αυστρίας Κρίστοφ Σένμπορν

ο καρδινάλιος της Αυστρίας Κρίστοφ ΣένμπορνΝτροπή χαρακτήρισε ο καρδινάλιος της Αυστρίας Κρίστοφ Σένμπορν την επιπολαιότητα και τον επιφανειακό τρόπο με την οποίο ορισμένοι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα.

“Προσέξτε πως μιλάτε. Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος. Είναι ντροπή πόσο επιφανειακά και επιπόλαια ομιλούν τώρα για αυτούς”, επισήμανε ο καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν, στην ομιλία του στη μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης με τον ελληνικό λαό, με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», που διοργάνωσε η Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης.

Για τους Χριστιανούς, οι Έλληνες υπήρξαν επιπλέον, οι πρώτοι στην Ευρώπη που αποδέχτηκαν το Χριστιανισμό, ενώ η Καινή Διαθήκη γράφηκε στην ελληνική γλώσσα, αλλά προπάντων ο όρος της αλληλεγγύης με ανθρώπους που περνούν δυσκολίες, προέρχεται από την ελληνική σοφία και το ευαγγέλιο, τόνισε ο καρδινάλιος, χαιρετίζοντας συγχρόνως ως απολύτως ορθό το σύνθημα της εκδήλωσης «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Ο καρδινάλιος Σένμπορν παρέπεμψε επίσης στην φιλοξενία και τη μεγάλη καρδιά του ελληνικού λαού και σημείωσε ότι για το λόγο αυτό πληγώνουν ακόμα περισσότερο η αρνητική συνθηματολογία εναντίον των Ελλήνων και οι προκαταλήψεις στην πολιτική συζήτηση και στην ειδησεογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.