Αρχική Αεροπορικά Νέα Νέα αεροπορική τραγωδία στη Νιγηρία, Τριήμερο πένθος κήρυξε η Κυβέρνηση της Νιγηρίας

Νέα αεροπορική τραγωδία στη Νιγηρία, Τριήμερο πένθος κήρυξε η Κυβέρνηση της Νιγηρίας

Τριήμερο πένθος κήρυξε η Κυβέρνηση της Νιγηρίας για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στο Λάγος. Το δυστύχημα συνέβη χθες, ενώ το αεροσκάφος της εταιρείας “Ντάνα”.

Σε βλάβη που φαίνεται να παρουσίασαν οι δύο κινητήρες οφείλεται η πτώση του αεροσκάφους που συνετρίβη χθες στο Λάγος της Νιγηρίας παρασύροντας στο θάνατο 147 επιβάτες, εξαμελές πλήρωμα και άγνωστο αριθμό κατοίκων διώροφου κτιρίου σε πυκνοκατοικημένη φτωχική συνοικία, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Νιγηρίας, οι πιλότοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου λίγη ώρα πριν από την πτώση.

Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους επικράτησε χάος, καθότι χιλιάδες κάτοικοι της φτωχικής συνοικίας έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, παρεμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση στα σωστικά συνεργεία. Στρατιώτες επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να τους απομακρύνουν κάμνοντας χρήση ροπάλων, ξύλων ακόμη και κτυπώντας με τα χέρια τους το πλήθος. Τακτική, η οποία όμως προκάλεσε περισσότερα προβλήματα, αφού πολίτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν ποδοπατήθηκαν, ενώ άλλοι συγκρούστηκαν με τους στρατιώτες. 

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκουντλάκ Τζόναθαν, ο οποίος ακύρωσε κάθε επίσημη εμφάνισή του, διέταξε πλήρη έρευνα των συνθηκών του δυστυχήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.