Αρχική Εκδηλώσεις Η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα επισφραγίζει την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα

Η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα επισφραγίζει την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα

Τα Ποσειδώνια, το  μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στη χώρα μας κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς σε μία μόνο ημέρα την Τετάρτη 6 Ιουνίου, 5.200 επισκέπτες κάλυψαν τις αίθουσες 60,000 τμ. του Metropolitan Expo, στην διοργάνωση που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος στην αρχή της εβδομάδας.

Η αύξηση στην επισκεψιμότητα κατά 20% την συγκεκριμένη ημέρα αντικατοπτρίζει το επίπεδο ποιότητας που χαρακτηρίζει την φετινή έκθεση και υπενθυμίζει την σημασία της ελληνικής ναυτιλίας ως ηγέτιδα παγκοσμίως και τον πιθανό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Η μεταφορά σε νέο υπερσύγχρονο χώρο και τα ουσιαστικού περιεχομένου σεμινάρια και συνέδρια λειτούργησαν ως μαγνήτης για πολλούς επαγγελματίες της ναυτιλίας που παμψηφεί για άλλη μία φορά εξέλεξαν τα Ποσειδώνια ως την σημαντικότερη ναυτιλιακή διοργάνωση», είπε ο Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

«Αυτή η έμπρακτη έκφραση εμπιστοσύνης εκ μέρους της ναυτιλιακής κοινότητας είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη της τεράστιας απήχησης που έχουν τα Ποσειδώνια στην διεθνή ναυτιλιακή οικογένεια, ενώ μας δίνουν την ώθηση και τον ενθουσιασμό να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της επόμενης διοργάνωσης το 2014».

Αρκετοί από τους 1,870 εκθέτες από 87 χώρες δήλωσαν την ευχαρίστηση τους για την ποιότητα της διοργάνωσης και τους 20,000 επισκέπτες που υπολογίζεται να διασχίσουν την κεντρική είσοδο του Metropolitan Expo περνώντας από τις εθνικές σημαίες των 87 χωρών που θα κυματίζουν έως αύριο  Παρασκευή 8 Ιουνίου όταν και θα πέσει η αυλαία για τα Ποσειδώνια 2012.

«Τα Ποσειδώνια αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για το κτίσιμο της εταιρικής φήμης κάθε εταιρείας. Απλά θεωρούμε τελείως απαραίτητη την παρουσία μας σε αυτή την έκθεση», δήλωσε ο Πάνος Κιρνίδης, Αντιπρόεδρος Operations στην ISB & IRS, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα της πιστοποίησης και εκπροσωπείται στα φετινά Ποσειδώνια από 18 διευθυντές από γραφεία της εταιρείας σε ισάριθμες χώρες, γεγονός που υποδηλώνει την μεγάλη έμφαση που δίδει η ISB & IRS στην παρουσία της στα Ποσειδώνια.

Η πολυάριθμη αποστολή άλλωστε απέφερε και τα επιθυμητά εμπορικά αποτελέσματα καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα συμφωνία συνεργασίας με την Ινδική Axsys Kolkata, συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για την ανάπτυξη νέων κανόνων κλάσης που θα καλύπτουν το συνολικό χρόνο ζωής ενός σκάφους.

Ο νηογνώμονας των νησιών Μάρσαλ δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος με την επισκεψιμότητα των φετινών Ποσειδωνίων. «Συνάδελφοι μας από το Ρέστον, το Λονδίνο, την Γενεύη, την Ζυρίχη, την Κων/λη, τη Ρώμη και το Ρόζενταλ βρίσκονται όλοι εδώ μαζί με το επιτελείο του γραφείου στον Πειραιά ώστε να έχουμε μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και πολυσχιδή παρουσία εξειδικευμένων στελεχών για να  συνομιλούν με τα στελέχη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας που προσήλθαν και φέτος στην Αθήνα για τα Ποσειδώνια. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την ποιότητα και ποσότητα των εμπορικών επισκεπτών», δήλωσε ο Bill Gallagher, Πρόεδρος της IRI.

Επίσης η Oakwell Shipyard Co Ltd  πραγματοποίησε φέτος την παρθενική της εμφάνιση στα Ποσειδώνια με σκοπό να έρθει σε επαφή με δυνητικούς πελάτες. Σύμφωνα με την M. van Leeuwen, εκπρόσωπο της εταιρείας στις ευρωπαϊκές αγορές: «Τα Ποσειδώνια είναι το κατάλληλο φόρουμ υπό το πρίσμα της απήχησης που έχει στην ευρωπαϊκή αγορά και είναι φυσικά ο κύριος εκφραστής των Ελλήνων πλοιοκτητών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης δημιουργήσαμε νέες επαφές οι οποίες είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε εμπορικές συμφωνίες».

Τέλος σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας Oman Drydock, τα Ποσειδώνια αποτελούν πόλο έλξης για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς θεωρείται ένας σημαντικός κόμβος επίτευξης εμπορικών συμφωνιών. «Η ελληνική ναυτιλιακή αγορά είναι η νούμερο ένα στον κόσμο και η παρουσία μας στα Ποσειδώνια 2012 αποτελεί σημαντικό γεγονός για την εταιρεία μας η οποία συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες πλοιοκτήτες», σύμφωνα με τον In So Eom, υπεύθυνο από τμήμα Marketing της εταιρείας.

Τα Ποσειδώνια 2012 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.