Αρχική Τουρισμός Αντιπροσωπεία τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης σε περιοχές του Δυτικού Πόντου στην Τουρκία

Αντιπροσωπεία τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης σε περιοχές του Δυτικού Πόντου στην Τουρκία

Σε περιοχές του Δυτικού Πόντου στην Τουρκία βρέθηκε αντιπροσωπεία τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Από τις 30 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου η αποστολή που αποτελούνταν από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα, και εκπροσώπους του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης, των Τουριστικών Πρακτόρων, της Ένωσης Ξενοδόχων, ενώ συνοδευόταν από δημοσιογράφους, παρουσίασαν τη Θεσσαλονίκη σε φορείς και εκπροσώπους του τουριστικού τομέα των πόλεων του Δυτικού Πόντου, ώστε να καταστεί η πόλη μας πόλος έλξης τουριστών από τον Πόντο.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών για προβολή και άνοιγμα της τουριστικής αγοράς στην Τουρκία.
Κατά την επίσκεψή της αποστολής σε Σαμψούντα, Σινώπη, Κοτύωρα (Ordu), η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες της περιοχών, επιχειρηματίες, ξενοδόχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ έτυχε πολύ θερμής και συγκινητικής υποδοχής από τις Τοπικές Αρχές των πόλεων, αλλά και από κατοίκους που έχουν καταγωγή από την Θεσσαλονίκη.
Καταγράφηκε η ιδιαίτερη δυναμική που έχει η Θεσσαλονίκη στον Πόντο, καθώς και οι μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω προσέγγισης και ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος προς την πόλη μας. Χαρακτηριστικά στοιχεία της δυναμικής αυτής, η λειτουργία ποδοσφαιρικής ομάδας που φέρει το όνομα «Θεσσαλονίκη», καθώς και η λειτουργία Μουσείου της Θεσσαλονίκης στην πόλη Αλατζάμ, για το οποίο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Σπύρος Πέγκας υποσχέθηκε ενίσχυση με υλικό από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Η κάλυψη των ΜΜΕ για την επίσκεψη της αποστολής ξεπέρασε τα τοπικά όρια της περιοχής του Δυτικού Πόντου, δίνοντας μεγάλη επικοινωνιακή διάσταση στο όλο εγχείρημα.
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των Τουρκικών Αερογραμμών και αποτελεί συνέχεια ανάλογου ταξιδιού το οποίο είχε πραγματοποιηθεί με ταξιδιωτικούς πράκτορες και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Σαμψούντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.