Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας «Ανάσα» για τον τουρισμό:αύξηση των κρατήσεων προβλέπουν οι Γερμανοί

«Ανάσα» για τον τουρισμό:αύξηση των κρατήσεων προβλέπουν οι Γερμανοί

Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, εκτίμηση που αν επιβεβαιωθεί θα στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και την οικονομία γενικότερα.

Τον Μάιο, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρίες στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο, καθώς οι σκηνές βίας από το κέντρο της Αθήνας και τα δημοσιεύματα για κλίμα επιθετικότητας απέναντι σε Γερμανούς ώθησαν τους τουρίστες σε ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία.

Οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρίες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μείωσαν τις τιμές τους κατά 30% προκειμένου να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες στις ελληνικές παραλίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Alltours, το πέμπτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Γερμανία, είπε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν 13% στο πρώτο μισό του Ιουνίου, χάρη στην αύξηση της διαφήμισης και των μεγάλων μειώσεων στις τιμές.

Εκπρόσωπος της Thomas Cook είπε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αποτελεί ένα βήμα προς την σταθερότητα και τη βελτίωση του κλίματος.

Η TUI Germany ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυτή την σεζόν συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια μείωση, ωστόσο το κλίμα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα.

«Ελπίζουμε να έχουμε σημαντικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί», είπε εκπρόσωπος της TUI Germany.

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.