Αρχική Συνέδρια Περισσότεροι από 200 Βοτανικοί Επιστήμονες κατέκλυσαν τη Χίο

Περισσότεροι από 200 Βοτανικοί Επιστήμονες κατέκλυσαν τη Χίο

Περισσότεροι από 200 βοτανικοί επιστήμονες επισκέφτηκαν τη Χίο στο πλαίσιο του 6ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Βοτανικών Κήπων (Sixth European Botanic Gardens Congress) που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου υπό τη διοργάνωση του Διεθνούς Οργανισμού για τη Διατήρηση των Βοτανικών Κήπων, του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων (Β.Β.Κ.Κ.) και την Αιγίδα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Ελληνικής Εταιρίας Εθνοφαρμακολογίας και σειράς Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στην εκδήλωση συνέβαλαν καθοριστικά ως συνδιοργανωτές, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Χίου, η Ελληνική Βοτανική Εταιρία και το Πράσινο Ταμείο.

Στις 26 Μαΐου 2012 η Χίος υποδέχτηκε στους χώρους του Ιδρύματος Μαρία Τσάκου, τους Εθνικούς Εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κοινοπραξίας Βοτανικών Κήπων (European Botanic Gardens Consortium), ενώ δύο μέρες αργότερα, στις 28 Μαΐου 2012, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου άνοιξε τις πόρτες του στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων (European Botanic Gardens Congress). Καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου φέτος στη Χίο διαδραμάτισε, μεταξύ άλλων, η μεσογειακή χλωρίδα του νησιού και η ανασύσταση του Βοτανικού Κήπου Αιγαίου.

Με πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό πρόγραμμα, περισσότεροι από 200 Βοτανικοί Επιστήμονες από 30 και πλέον χώρες εργάστηκαν για την προώθηση αποτελεσματικών δράσεων για τη διατήρηση της χλωρίδας και για τη δικτύωση των βοτανικών κήπων με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, περιβαλλοντικά δίκτυα και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, αλλά και για την ενίσχυση των βοτανικών κήπων ως κέντρων αειφόρου ανάπτυξης, ευημερίας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.