Αρχική General Aγώνας ανοικτής θαλάσσης με την επωνυμία «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΟΝΑ»

Aγώνας ανοικτής θαλάσσης με την επωνυμία «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΟΝΑ»

Aγώνας ανοικτής θαλάσσης με την επωνυμία «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΟΝΑ»Ο αγώνας ανοικτής θαλάσσης με την επωνυμία «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΟΝΑ» και με διαδρομή Πάτρα-Φίδαρης-Κρυονέρι είναι ο πρώτος μίας σειράς ιστιοδρομιών μέχρι τον Ιούλιο, ο οποίος αναδύει σε όλο το μεγαλείο του την ιστιοπλοϊκή ομορφιά του Πατραϊκού, με τα τοπικά χαρακτηριστικά του καιρού, τις αυξομειώσεις του ανέμου κοντά στα βουνά, τις μικρές αλλαγές στο κέντρο και τα ρεύματα που κάποτε καθόριζαν τις ρότες των ιστιοφόρων στο πέρασμά τους από τα μέρη μας.
20 σκάφη συνολικά (μαζί με τα σκάφη επιτροπών) και 60 ιστιοπλόοι έλαβαν μέρος στον αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε με καθυστέρηση το Σάββατο λόγω αρχικής άπνοιας. Ο μαΐστρος έφτασε τη γραμμή εκκίνησης κατά τις 12.30 και τα σκάφη σαν σε «γραμμή παραγωγής» έφυγαν για το σημείο στροφής. Λόγω του ελαφριού ανέμου από το στόλο σημαντικό πλεονέκτημα είχαν εκείνα τα οποία μόλις πριν λίγες ημέρες είχαν πέσει στο νερό. Την κανονιά στο πήγαινε πήρε το ΙΡΙΣ ακολουθούμενο από το IRIDINI, ΦΟΙΒΗ και TI MOUN.
Τα σκάφη διανυκτέρευσαν στο Κρυονέρι και την Κυριακή εκκίνησαν για το αντίστροφο σκέλος. Οι συνθήκες ίδιες, με τα σκάφη να πλησιάζουν την Πάτρα με τα μπαλόνια, χαρίζοντας ένα όμορφο θέαμα. Η σειρά τερματισμού ήταν η, σχεδόν, ίδια, με το ΙΡΙΣ, το IRIDINI, το ΦΟΙΒΗ και μετά το ΣΟΦΙΑ να τερματίζει, ακολουθούμενο από το ΧΥΜΟΥΛΗΣ, ΠΥΘΕΑΣ,  CHER,  ΚΙΡΚΗ ΙΙ, ΗΡΙΔΑΝΟΣ, TI MOUN , ΧΡΙΣΤΙΝΑ, EX ANIMO, ΡΟΖΑ Φ., ΧΑΡΑ, ΑΡΓΩ, ΕΥ, ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, ΝΗΠΕΝΘΕΣ. Στον αγώνα συμμετείχε και το σκάφος ΡΟΔΟΣ του Ν.Ο. Μεσολογγίου.
Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:
Κατηγορία ORC international
1η νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή
2η νίκη σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Διονύση Ραυτόπουλο
3η νίκη σκάφος ΑΡΓΩ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο
Κατηγορία ORC club
1η νίκη σκάφος ΚΙΡΚΗ ΙΙ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Απόστολο Αποστολόπουλο
2η νίκη σκάφος ΙΡΙΣ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Δημήτριο Τσελίκα
3η νίκη σκάφος ΧΥΜΟΥΛΗΣ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Γεώργιο Χύμα
Κατηγορία ORC club N/S
1η νίκη σκάφος ΠΥΘΕΑΣ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Νίκο Ιατρίδη
2η νίκη σκάφος EX ANIMO, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Σπύρο Αντωνιάδη
3η νίκη σκάφος ΧΑΡΑ, του Ι.Ο.Πατρών, με κυβερνήτη τον Αναστάσιο Φασουλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.