Αρχική Βραβεία Επελέγη το αγαλματίδιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Επελέγη το αγαλματίδιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Επελέγη το αγαλματίδιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ γα τις απονομές του 2012, μετά την αξιολόγηση που έγινε στη διάρκεια του Απριλίου σε προτάσεις που κατέθεσαν δημιουργοί από όλη τη χώρα, αφού φέτος η Επιτροπή Οργάνωσης έκρινε ουσιώδες να απευθυνθεί στα Ιδρύματα Εκπαίδευσης Καλών Τεχνών, ώστε το αγαλματίδιο να είναι δημιουργία σπουδαστών.
Η επιλογή, που θα παρουσιαστεί σε ειδική συνάντηση στα μέσα Μαΐου, ήταν αποτέλεσμα της πρόσκλησης της Επιτροπής Οργάνωσης των Βραβείων, προς δημιουργούς για να εμπνευστούν το Αγαλματίδιο  από φυσικά ή ανακυκλούμενα υλικά.
Το καινούργιο αγαλματίδιο έχει τίτλο: “Eco way: The right way” θα είναι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και εκφράζει την ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη στην εποχή μας, που γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.
Η πρόταση για το Αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 είναι της ομάδας του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελείται από τον Δρ Παναγιώτη Κυράτση, Επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE, Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, τον Νικόλαο Ευκολίδη, Msc (Βιομηχανικός Σχεδιαστής  και στέλεχος του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE) και τους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνο Σιργκάνη, Γεώργιο Καλέα, Γεωργία Ψυχογιού, Ειρήνη Κοψαλή, Γεωργία Φόνσου, Ειρήνη-Σελάνα Κροντηρά, Κατερίνα Παρτώνα, Ελένη Αγγελάκη, Ελευθερία Μέξη
Σύμφωνα με τους δημιουργούς, πάνω στην σημασία της λέξης ανάπτυξη είναι δομημένος ο σχεδιασμός της πρότασης για το αγαλματίδιο, που είναι εμπνευσμένο από το βλαστό των φυτών. Όπως ο βλαστός του φυτού, στα πρώτα στάδια της ζωής του, αναπτύσσεται σιγά-σιγά και αρχίζει να βγάζει τα πρώτα φυλλαράκια του, έτσι και η οικολογία σήμερα, αρχίζει ολοένα και περισσότερο να αποκτά νόημα και να γίνεται κομμάτι της ζωής όλων των πολιτών αυτού του πλανήτη. Το κυκλικό πάνω μέρος του βραβείου, συμβολίζει το καρπό που θα φέρει το φυτό και παραλληλίζει το Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ σαν τον καρπό των προσπαθειών των ανθρώπων, για την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, τοποθετώντας σε εκείνο ακριβώς το σημείο το σήμα του. Ενδιάμεσα του σχεδίου υπάρχει μια καμπύλη γραμμή που με τη βοήθεια της δημιουργείται σχηματικά το σύμβολο του σωστού (Τικ-right), δείχνοντας πως ο μόνος σωστός δρόμος είναι αυτός της αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και της ανάπτυξης πρωτοβουλιών όπως αυτή του ECOCITY με τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.
Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ένας θεσμός που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική Ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του Περιβάλλοντος. Τα βραβεία απλώνονται σε πέντε τομείς, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε Επιστημονικό έργο και Διπλωματική Εργασία για το Αστικό Περιβάλλον, σε περιβαλλοντικό έργο Οργανισμών και Κρατικών Υπηρεσιών, σε περιβαλλοντικό έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αναφορές για το περιβάλλον από Μέσα Ενημέρωσης και σε περιβαλλοντικό έργο Επιχειρήσεων.
Φέτος η Τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012, θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.