Αρχική Μουσεία Tα φαντάσματά μου, του Θεόδωρου Παπαγιάννη, στο Μουσείο Μπενάκη

Tα φαντάσματά μου, του Θεόδωρου Παπαγιάννη, στο Μουσείο Μπενάκη

Μια δουλειά 18 χρόνων εκθέτει στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ Αθηνών. Από 30 Μαρτίου έως 6 Μαΐου 2012.
Tριάντα (30) υπερφυσικές ανθρώπινες φιγούρες, «Tα φαντάσματά μου» όπως τ’ αποκαλεί ο Θ. Παπαγιάννης, στήνει ένα τραγικό χορό. Τα έργα που είναι φιλοτεχνημένα από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου (Νοέμβριος του 1993) και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχνουν ένα χορό της σύγχρονης Ελληνικής Τραγωδίας. Στη μέση του χορού ένα ταψί με ψωμιά , σύμβολο της επιβίωσης του ανθρώπου και μια πεσμένη μορφή συμπληρώνουν το σκηνικό της έκθεσης που κάτω από τις τραγικές συνθήκες που βιώνει η χώρα παίρνει συμβολικές διαστάσεις.
 
 Ο γλύπτης μας καλεί όλους να αναρωτηθούμε και να προβληματιστούμε.
 
Σημείωση: Το γλυπτικό περιβάλλον «Τα φαντάσματα μου» θα πλαισιώσουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα καθώς και μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.