Αρχική Επικαιρότητα Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών και Δ/ντικών Στελεχών στον Τουρισμό Skal αποχαιρετά τον Μιχάλη...

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών και Δ/ντικών Στελεχών στον Τουρισμό Skal αποχαιρετά τον Μιχάλη Γκιόλμαν

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιχειρηματιών και Δ/ντικών Στελεχών στο Τουρισμό Skal Αθήνας, εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Μιχάλη Γκιόλμαν, ενός από τα παλαιότερα και πλέον επίλεκτα μέλη του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Ο Μιχάλης Γκιόλμαν υπήρξε απόγονος Τουριστικής οικογένειας, της οποίας οι δεσμοί με τον Ελληνικό τουρισμό ξεκινούν από τον περασμένο αιώνα, όπου ο Παναγιώτης Γκιολμάς ήταν ο πρώτος Έλληνας ξεναγός, τότε δραγουμάνος. Στα τέλη του 19ου αιώνα (1885-1902) ξεναγούσε και οργάνωνε εκδρομές για πελάτες που ερχόντουσαν με τα αποκαλούμενα ‘Λορδάδικα’.

Ενώ το πρώτο άτυπο συμβούλιο Τουρισμού έγινε από τον Μιχάλη Γκιολμά κατ΄ εντολή του Βασιλέως. Μαζί με τον Παναγιώτη Γκιολμά ο οποίος είχε πιο στενή φιλία με τον Βενιζέλο. Η πρώτη ανεπίσημη συζήτηση υπό μορφή Συμβουλίου έγινε στο Σούνιο κάτω από τον Ναό σε ένα τουριστικό χάνι, όπως τα ονόμαζαν τότε, γύρω στο 1929.

Το τουριστικό γραφείο Ghiolman Bros ιδρύθηκε από τον P.S. Ghiolman το 1902.
Το γραφείο βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος και εξυπηρετούσε μεταξύ άλλων και πολλούς διάσημους όπως ο Prince N. Koudacheff, Lord & Lady Brownlow, Sir Weetman & Lady Pearson, Lord Norbury, και Lady Alexander.

Μέλη της ίδιας οικογένειας ήταν η Κοκό και η Μαίρη Γκιόλμαν, οι πρώτες γυναίκες ξεναγοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.