Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Etihad Airways αύξησε κατά 500.000 τους επιβάτες της καθώς τα...

Η Etihad Airways αύξησε κατά 500.000 τους επιβάτες της καθώς τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 28% το Α’ τρίμηνο του 2012

Η Etihad Airways μετέφερε 2,4 εκατ. επιβάτες τους πρώτους τρεις μήνες του 2012
Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 28% φτάνοντας τα $989 εκατ. και αποτελούν τα καλύτερα αποτελέσματα για Α’ τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας
Ο συντελεστής θέσεων έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ
Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για πτήσεις προς τη Νότια Αμερική
Το Βιετνάμ προστίθεται στο παγκόσμιο δίκτυο του αερομεταφορέα
Σημαντική αύξηση στον προγραμματισμό περιφερειακών υπηρεσιών

Η Etihad Airways συνέχισε την κατακόρυφη ανάπτυξή της στο πρώτο τρίμηνο του 2012, φτάνοντας τα $989 εκατ. σημειώνοντας 28% αύξηση εσόδων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2011, ενώ ο αριθμός επιβατών έφτασε τα 2,4 εκατ., αυξημένος κατά 500.000 επιβάτες.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, καταφέραμε να πετύχουμε όλους τους στόχους εσόδων και τις εκτιμήσεις μας στο πρώτο τρίμηνο».

 «Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, πιστεύουμε πως το επιχειρησιακό μοντέλο οργανικής ανάπτυξης του δικτύου σε συνδυασμό με τις συνεργασίες πτήσεων κοινού κώδικα και τις στρατηγικές επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την ευημερή πορεία μας και να εξασφαλίσουμε βιώσιμη κερδοφορία».

Τα αποτελέσματα ρεκόρ ανακοινώθηκαν καθώς ο κ. Hogan αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας για σημαντική επέκταση του παγκόσμιου δικτύου της στους επόμενους 18 μήνες.

Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνονται καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways προς τον πρώτο προορισμό της στη Νότια Αμερική καθώς και νέο δρομολόγιο προς το Βιετνάμ.
Ο κ. Hogan συμπλήρωσε πως, οι πτήσεις προς τη Νότια Αμερική θα ξεκινήσουν στα μέσα του επόμενου έτους καθώς οι λεπτομέρειες του πρώτου προορισμού οριστικοποιούνται τώρα.

 «Είναι το αμέσως επόμενο λογικό βήμα για εμάς και σηματοδοτεί την έκτη ήπειρο που εξυπηρετούμε καθώς και την εξέλιξή μας ως μία πραγματικά παγκόσμια αεροπορική εταιρεία».

Η Etihad Airways προγραμματίζει να επαναλάβει την επιτυχία της επέκτασης της στην Ευρώπη αυξάνοντας τη συχνότητα των πτήσεών της σε μία σειρά άλλων προορισμών στην Ασία και στην Αυστραλία.
 
Ο κ. Hogan δήλωσε: «Συνεχίζουμε να υπερέχουμε στον παγκόσμιο κλάδο των αεροπορικών εταιρειών με θεαματικά αποτελέσματα στα έσοδα, στον αριθμό των επιβατών και των εμπορευμάτων που μεταφέραμε».

«Η οργανική ανάπτυξη και οι συνεργασίες μας, μας έχουν επιτρέψει να έχουμε διευρυμένο δίκτυο που επιλέγει μεγάλος αριθμός επιβατών, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της εταιρείας».

 «Ο συντελεστής θέσεων έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ όμως, τα έσοδα ιδιαίτερα στις διακεκριμένες καμπίνες μας συνεχίζουν να αποτελούν πρόκληση».

 «Από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του 2012 η Etihad Airways ανακοίνωσε απευθείας καθημερινές πτήσεις προς την Ουάσινγκτον, Η.Π.Α, ξεκίνησε πτήσεις προς την Τρίπολη, τη Σανγκάι, και το Ναϊρόμπι, και σύντομα προς τη Μπάσρα και το Λάγκος. Παράλληλα, ενώ αύξησε τη συχνότητα των δρομολογίων προς το Ντίσελντορφ, τη Μπανκόγκ, το Κάιρο, το Κουβέιτ και το Νταμμάμ. Επιπλέον, θα αυξηθεί η χωρητικότητα των πτήσεων προς το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο και προς την Κουάλα Λαμπούρ. Το παγκόσμιο δίκτυο του εθνικού αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εκτείνεται σήμερα σε 84 πόλεις σε 54 χώρες.

Η Etihad Airways θα παραλάβει επτά νέα αεροσκάφη το 2012 – τρία Airbus A320 και τέσσερα Boeing B777, ενώ τα πρώτα τρία αεροσκάφη B777-300ER εξυπηρετούν από τον Ιούλιο το δρομολόγιο προς το Λονδίνο. Μέχρι το τέλος του χρόνου, ο στόλος του αερομεταφορέα θα φτάσει τα 71 αεροσκάφη.
 
Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 26,6% φτάνοντας τα 10,9 δις. χάρις στην ανάπτυξη του Δείκτη Διαθέσιμων Χιλιομετρικών Θέσεων, ως αποτέλεσμα των νέων δρομολογίων, της αύξησης στη συχνότητα δρομολογίων, της αύξησης χωρητικότητας θέσεων και της ενίσχυσης του συντελεστή φορτίου. Ο συντελεστής θέσεων έφτασε στο 76,5% σημειώνοντας αύξηση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων, το υψηλότερο ποσοστό κατά τη διάρκεια πρώτου τριμήνου στην ιστορία της εταιρείας.

Ο κ. Hogan υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής για συνεργασίες της Etihad Airways που κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, τόνωσαν τον αριθμό επιβατών.

 «Η πληρότητα στις πτήσεις του δικτύου μας έχει αυξηθεί και οι συνεργασίες πτήσεων κοινού κώδικα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη καθώς αντιπροσωπεύουν το 18% των εσόδων μας στο τρίμηνο».
Η Etihad Airways ανακοίνωσε πρόσφατα πως η αεροπορική εταιρεία China Eastern Airlines έγινε ο 37ος συνεργάτης της, καθώς υπογράφηκε Μνημόνιο Συμφωνίας στο οποίο περιλαμβάνονται κοινά δρομολόγια, συντονισμός των πτήσεων κοινού κωδικού μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας και των δικτύων των δύο αεροπορικών εταιρειών.
    
 «Οι επενδύσεις μας στην airberlin και στην Air Seychelles ήδη αποδίδουν καρπούς και αρχίζουμε να βλέπουμε έσοδα και μείωση κόστους λόγω αυτών των συνεργιών».

Η Etihad Airways και η airberlin θα εξοικονομήσουν εκατομμύρια δολάρια από την ενοποίηση των προγραμμάτων Boeing 787 Dreamliner ενώ παράλληλα ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η airberlin θα επωφεληθεί από τη συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων της Etihad Airways με τον πάροχο τεχνολογίας ταξιδιού Sabre Airline Solutions.  

Τον Ιανουάριο, η Etihad Airways απέκτησε το 40% της Air Seychelles δίνοντας την ευκαιρία στην αεροπορική εταιρεία να ανανεώσει το στόλο της και να επωφεληθεί από το παγκόσμιο διευρυμένο δίκτυο προορισμών της Etihad Airways, μεγιστοποιώντας την απόδοσή της και ενισχύοντας τις ευκαιρίες πωλήσεων.  

Ο κ. Hogan δήλωσε πως η Etihad Airways συνεχίζει να επικεντρώνεται στην διατήρηση της κερδοφορίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς. Το αυξανόμενο κόστος καυσίμων είχε σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

«Το μεγαλύτερο μεταβλητό κόστος μας είναι οι τιμές των καυσίμων που βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από το 2011. Παραμένουμε δεσμευμένοι σε μία ενεργή στρατηγική αντιστάθμισης. Το 80% του κόστους καυσίμων για το πρώτο τρίμηνο έχει αντισταθμιστεί ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε αντισταθμίσει το 74% του κόστους των καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους».

Το Μάρτιο, η Etihad Airways αύξησε τον επίναυλο καυσίμων για τις πτήσεις προς την Ευρώπη με στόχο να αντισταθμίσει τα κόστη που επιβάλλονται στην αεροπορική εταιρεία από το Κοινοτικό Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών (European Union Emissions Trading Scheme – ETS).

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (International Air Transport Association – IATA) πρόσφατα δήλωσε πως οι αυξημένες τιμές πετρελαίου και η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχουν επηρεάσει τα αποτελέσματα της αεροπορικής βιομηχανίας.
 
Η Etihad Airways ανακοίνωσε καθαρό κέρδος $114 εκατ. για το 2011, ξεπερνώντας το στόχο της εταιρείας για κάλυψη της αρχικής επένδυσης το προηγούμενο έτος.

Παρά την επιβράδυνση της βιομηχανίας στις αγορές των αεροπορικών μεταφορών, η Etihad Cargo αψήφησε την αρνητική τάση αυξάνοντας τα έσοδα της κατά 12,2% σε $159 εκατ.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε πως ο όγκος των μεταφορών ήταν μεγάλος, ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε και συνέχισε η αναπροσαρμογή των πτήσεων φορτηγών αεροσκάφων ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών.

Ο κ. Hogan συμπλήρωσε: «Στις αρχές του έτους κεφαλαιοποιήσαμε τις περισσότερες πτήσεις φορτηγών αεροσκάφων στην Κεντρική Ασία και στη Λιβύη και με αυτό τον τρόπο πετύχαμε καλύτερη χρήση της χωρητικότητας των νέων επιβατηγών δρομολογίων, όπως στο Ντίσελντορφ, στη Σανγκάι, στο Τσενγκτού και στην Τρίπολη».

 «Δεδομένης της επιτυχημένης πορείας μας, έχουμε παραγγείλει το πρώτο τρίμηνο δύο νέα φορτηγά αεροσκάφη προς παράδοση το 2013 και το 2014».

 «Επιπλέον, συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τις νέες εταιρικές συνεργασίες μας με την Air Seychelles και την airberlin συνδυάζοντας τα δίκτυα μας για να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές στους εμπορευματικούς πελάτες μας».

Ο κ. Hogan είπε πως οι λογικές επενδύσεις σε τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία όπως: η ασφάλεια, οι υπηρεσίες, η εκπαίδευση, τα προϊόντα και οι συνεργασίες, θα συνεχιστούν σε όλους τους τομείς.

 «Στο επίκεντρο τίθεται η διασφάλιση πως το 2012 θα είναι το έτος με τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην ιστορία της εταιρείας».

 «Έχουμε ήδη κάνει μία καλή αρχή για το 2012 και τώρα θα συνεχίσουμε την πετυχημένη πορεία μας για τους επόμενους 9 μήνες» σχολίασε.

Βασικοί Δείκτες
Q1 2012
Q1 2011
Διακύμανση
Έσοδα επιβατών
US$ 763εκατ
US$ 608εκατ
 25.4%
Έσοδα εμπορευμάτων
US$ 159εκατ
US$ 142εκατ
12.2%
Συνολικά Έσοδα
US$ 989εκατ
US$ 770εκατ  
 28.5%
Επιβάτες
2.36εκατ
1.85εκατ.
 27.4%
Έσοδα ανά χιλιoμετρικό επιβάτη
10.91εκατ
8.62εκατ.
 26%
Συντελεστής φορτίου
76.5%
72.7%
3.8 μονάδες
Αριθμός αεροσκαφών
67
57
10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.