Αρχική Μουσεία Εκπαίδευση προσωπικού φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων πραγματοποιείται σε είκοσι τρεις (23)...

Εκπαίδευση προσωπικού φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων πραγματοποιείται σε είκοσι τρεις (23) πόλεις, σε όλη την επικράτεια

Ξεκίνησε στι 2, Απριλίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δύο χιλιάδων (2.000) ατόμων, που αποτελούν το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των χώρων αυτών.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε είκοσι τρεις (23) πόλεις, σε όλη την επικράτεια, με την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 9 Απριλίου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού, για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού φύλαξης και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων.
Κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) στην Αθήνα, παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου.
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, των Αστυνομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό των Φορέων αυτών. Έτσι, σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Τρίπολη, όπου το σεμινάριο καλύπτει του Νομούς Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.
Στο ΚΕ.ΜΕ.Α. παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α), κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, κ. Σωτήρης Τσενές, Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ, επίτιμος Διευθυντής Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μουσείων – Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Μαρία Λαγογιάννη, η Διευθύντρια της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας κα. Ελένη Παναγοπούλου, ο Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Νικόλαος Καλτσάς, η Διευθύντρια της Γ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα. Ελένη Μπάνου, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.