Home Βραβεία Βραβεία της FEG “ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ FAIR DEAL TOUR “

Βραβεία της FEG “ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ FAIR DEAL TOUR “

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ξεναγών (FEG) εγκαινιάζει τα βραβεία για τα Fair Deal Tours (Δίκαιες Εκδρομές) Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ξεναγών [FEG] θέτει σε εφαρμογή δύο νέα βραβεία τουρισμού φέτος την άνοιξη, προκειμένου να προωθηθούν εκδρομές που προσφέρονται με «δίκαιη συμφωνία» στον καταναλωτή.

Μέλη του κοινού – από τον «ταξιδιώτη» της αγοράς μέχρι το τουρίστα του «Lonely Planet» με το σακίδιο στην πλάτη – έχουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να διορίσουν το αγαπημένο τους υποψήφιο τουρ, με βάση μια αξέχαστη προσωπική εμπειρία. Τα Βραβεία Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε δύο κατηγορίες: Καλύτερο Δίκαιο Τουρ του 2012 και ο καλύτερος Δίκαιος Tour Operator / Travel Agency του 2012.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν αργότερα αυτό το έτος, το Νοέμβριο. Και ποιο θα είναι το βραβείο για αυτούς που θα κερδίσουν; Εκτός από την τιμή και ένα πιστοποιητικό της FEG, οι νικητές θα έχουν δωρεάν αυτόματη προβολή σε χιλιάδες εξειδικευμένους πιστοποιημένους ξεναγούς σε όλη την Ευρώπη, που ασχολούνται με δυνητικούς πελάτες σε καθημερινή βάση. Δεν πιστεύουμε ότι είναι λίγο ως βραβείο. Και είναι σίγουρα ΑΕΙΦΟΡΟ! Τα βραβεία αυτά αποτελούν στην πραγματικότητα μέρος μιας σοβαρής προσπάθειας από την FEG – η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 60.000 πιστοποιημένους ξεναγούς στην Ευρώπη – να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το τι εξακολουθεί να λείπει σοβαρά για πολλούς τομείς της τουριστικής βιομηχανίας: τη διαφάνεια, την ποιότητα, τα πρότυπα και μια πιο βιώσιμη προσέγγιση του τουρισμού.

Τι είναι ένα δίκαιο τουρ; Μια δίκαιη συμφωνία περιήγησης είναι ένα τουρ που διαφημίζεται και πωλείται με διαφάνεια, εξηγώντας ακριβώς τι παίρνει ο πελάτης και όπου κανείς δεν έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Είναι μια εκδρομή, όπου όλοι όσοι συμμετέχουν έχουν όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά προσόντα και μια μακροπρόθεσμη υπεύθυνη προσέγγιση για τη δραστηριότητά τους. Εκδρομές όλων των ειδών είναι επιλέξιμες για να κερδίσει κάποιο τουρ, όπως πεζοπορία, περιηγήσεις με λεωφορείο, περιηγήσεις κρουαζιέρας, περιηγήσεις με ποδήλατο ή με άλογο, στο μουσείο, κάθε είδους ξενάγηση, εφ ‘όσον πληροί τα κριτήρια που καθορίζονται από τα μέλη της FEG, αποδεικνύοντας ότι όντως προσφέρεται μια «δίκαιη μεταχείριση» στον καταναλωτή. Αυτό δεν σημαίνει απλά μια δίκαιη συμφωνία για τους συμμετέχοντες? Μια εκδρομή με πραγματικά «δίκαιη μεταχείριση» προσφέρει σε όλους τους εμπλεκόμενους μια «δίκαιη συμφωνία», συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που παρέχουν την εκδρομή – τον ξεναγό και τον διοργανωτή της – καθώς και όσους επηρεάζονται από αυτήν έμμεσα, όπως τα αξιοθέατα και τα μνημεία.

Λαμβάνει επίσης υπόψη την επίδραση του τουρισμού που μπορεί αυτός να έχει στην πολιτισμική και φυσική κληρονομιά και στις κοινότητες, όπου οι εκδρομές πραγματοποιούνται. Λιγότερο βραχυπρόθεσμο κέρδος και μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική. Φυσικά στοχεύει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αλλά μιας βιώσιμης και αειφόρου απασχόλησης και όχι μόνο φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς τα απαραίτητα επαγγελματικά προσόντα, χωρίς να καταβάλλονται γι’ αυτήν μόνο φιλοδωρήματα ή προμήθεια. Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα δωρεάν γεύμα, ούτε υπάρχουν αληθινές «δωρεάν περιηγήσεις» όπως διαφημίζονται από κάποιους διοργανωτές στον τουρισμό.

Με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του τουρισμού σε λιγότερο γνωστές στο παρελθόν περιοχές, που συχνά αποτελούν πλέον ένα σημαντικό μέρος της προσπάθειας των πόλεων και των περιφερειών για προβολή και εφεύρεση της εικόνας τους, έρχεται η ανάγκη για συνειδητοποίηση της «άλλης πλευράς του νομίσματος». Η ζήτηση για «απελευθέρωση» και για λιγότερες ρυθμίσεις δεν πρέπει να επηρεάσει αρνητικά το ολοένα και πιο εύθραυστο περιβάλλον μας, όπου η ιστορία, ο πολιτισμός και οικολογία – καθώς και οι τουρίστες και όσοι τους ξεναγούν – αλληλεπιδρούν με τα στοιχεία του πολιτισμού μας. Ορίστε τη δική σας αγαπημένη υποψηφιότητα Ας είμαστε πολιτισμένοι, ας βραβεύσουμε όσους διαχειρίζονται με προσοχή τον πλανήτη μας και ας προσφέρουμε μια πιο βιώσιμη, ηθική εκδρομή, αλλά που ταυτόχρονα είναι εξίσου διασκεδαστική!

Εκτός από το Best Tour Fair Deal 2012 μπορείτε επίσης να ορίσετε και το Best Tour Fair Deal Operator / Travel Agency 2012. Μόνο επί πληρωμή εκδρομές, φορείς εκμετάλλευσης και διοργανωτές που χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους, είναι επιλέξιμες για να κερδίσουν.
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Για τον πλήρη κατάλογο των κριτηρίων και περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε στην ιστοσελίδα της FEG στο www.feg-touristguides.org Για να λάβετε φόρμα υποψηφιότητας, παρακαλούμε στείλτε email στο secretariat@feg-touristguides.org

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.