Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Έκκληση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προς ΠΝΟ – «Πλήττεται ο νησιώτης, δοκιμάζεται ο...

Έκκληση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προς ΠΝΟ – «Πλήττεται ο νησιώτης, δοκιμάζεται ο τουρισμός μας»

Να ανακαλέσει την απόφασή της για δέσιμο των πλοίων κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα καλεί την ΠΝΟ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με επιστολή του προς τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά που κοινοποιείται και στην υπουργό Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.

«Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, δεν μπορεί να υπάρχουν κλάδοι εργαζομένων που θα αξιοποιούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της συνδικαλιστικής τους δύναμης για να αποκλείουν και να περιθωριοποιούν άλλους συμπατριώτες τους», αναφέρει στην επιστολή του κ. Μαχαιρίδης, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Η απόφαση της ΠΝΟ να δέσουν ξανά τα πλοία στα λιμάνια, και μάλιστα τη Μεγάλη Εβδομάδα, οφείλουμε να πούμε πως μας αιφνιδίασε και μας εξέπληξε αρνητικά, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν, και μετά από διάλογο, η Ομοσπονδία επέδειξε μια στάση ευθύνης απέναντι στους νησιώτες, αναστέλλοντας τότε τις κινητοποιήσεις του κλάδου.
Θεωρούμε ότι είναι άδικο, από κάθε άποψη, να χρησιμοποιείται ο νησιώτης και η ακτοπλοϊκή του εξυπηρέτηση, σαν το ακραίο διαπραγματευτικό όπλο για μια τάξη εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων της. Λυπάμαι που το επαναλαμβάνω, αλλά αυτό είναι ο ορισμός της “ομηρίας”, καταδικάζοντας συνανθρώπους μας σε ένα μαρτύριο μέχρι να δικαιωθεί ένας κλάδος.  

Πέρα από το αυτονόητο της σημασίας των Άγιων ημερών, για μία ακόμα φορά υποβάλλεται σε μια νέα δοκιμασία και η εύθραυστη τουριστική μας βιομηχανία, η μόνη πλέον πηγή από την οποία μπορεί η καθημαγμένη εθνική μας οικονομία να αντλήσει πολύτιμα έσοδα.
Οφείλω, και προσωπικά, να σας εκφράσω επίσης την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι νοιώθω εκτεθειμένος μετά την προαναγγελία της κινητοποίησής σας, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα καταβάλλαμε τιτάνια προσπάθεια να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στη γερμανική αγορά, διαβεβαιώνοντας κορυφαίους πολιτικούς αξιωματούχους και τουριστικούς παράγοντες, ότι μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς στη χώρα μας και πως οι ναυτικοί μας δεν πρόκειται να επιτείνουν ένα κλίμα αβεβαιότητας για τους επισκέπτες μας.
Γνωρίζοντας ότι ο Έλληνας ναυτικός, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον, έχει πλήρη συναίσθηση τι σημαίνει για τον νησιώτη, και δη για τον ακρίτα του Αιγαίου, να δένει ο κάβος ενός πλοίου, του βασικού μέσου που διασφαλίζει το ελάχιστο δικαίωμα για επικοινωνία και μετακίνησή του, καλούμε την Ομοσπονδία να ανακαλέσει την απόφασή της γι’ αυτή τη 48ωρη κινητοποίηση.

Δώστε μας το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, δεν θα υπάρξουν κλάδοι εργαζομένων που θα αξιοποιούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της συνδικαλιστικής τους δύναμης για να αποκλείουν και να περιθωριοποιούν άλλους συμπατριώτες τους, στο βωμό ικανοποίησης κλαδικών αιτημάτων.

Με την πεποίθηση ότι και αυτή τη φορά θα πρυτανεύσει το αίσθημα της ευθύνης και πως μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο θα συμφωνηθεί ο κοινός τόπος, προσβλέπουμε στην εμπέδωση ενός κλίματος εργασιακής ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας, ώστε η χώρα μας να αξιοποιήσει, κατά το δυνατόν, τα οφέλη από τη βαριά της βιομηχανία, τον τουρισμό.  

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.