Αρχική Μουσεία Την τροποίηση του ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων επιδιώκει το Υπουργείο...

Την τροποίηση του ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων επιδιώκει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Την οριστική απάντηση και συνεργασία της Π.Ε.Υ.Φ.Α ζήτησε ο κ. Αλιβιζάτος, επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον, στη πρότασή του να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας, από τις 8.00 έως τις 15.00 που ισχύει σήμερα, σε 10.00 με 17.00.

Σημειώνεται ότι η πρώτη τοποθέτηση του προεδρείου της Ένωσης, ήταν ότι το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας είναι το ενδεδειγμένο.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, προσκάλεσε χθες, 24 Απριλίου, τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας, από τις 8.00 έως τις 15.00 που ισχύει σήμερα, σε 10.00 με 17.00. 
Η πρόταση αυτή γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εφόσον κρίνεται ότι το υφιστάμενο καθεστώς δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων επισκεπτών. Αποτελεί πάγιο αίτημα των τουριστικών φορέων, είναι δε το ωράριο επιλογής για τις ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες της Ελλάδας (Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία).
Ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε ότι αυτή η τροποποίηση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, δεν θεωρείται οριστική και θα ισχύσει περίπου ενάμιση μήνα, έως ότου να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού με τις οποίες θα επιτευχθεί διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Σημειώνεται ότι η επιλογή του προσωρινού ωραρίου δεν θα εφαρμοστεί άκριτα και καθολικά, αλλά θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες παράμετροι επισκεψιμότητας στους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους (πχ Ακρόπολη, Κνωσός).
Ο Υφυπουργός αναγνώρισε και εξήρε το έργο των αρχαιοφυλάκων, ως βασικό πυλώνα της εικόνας της χώρας μας στον τουριστικό τομέα, σημείωσε δε ότι το υπό συζήτηση ωράριο δεν θίγει τα εργασιακά δικαιώματά και κεκτημένα τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.