Αρχική Πολιτισμός Μήνας ελληνικού κινηματογράφου στη Φραγκφούρτη

Μήνας ελληνικού κινηματογράφου στη Φραγκφούρτη

Μήνας ελληνικού κινηματογράφου στη ΦραγκφούρτηΟ Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γραφείο Γερμανίας, σε συνεργασία με το Γερμανικό Ιστιντούτο και το Μουσείο Κινηματογράφου Φραγκφούρτης, διοργανώνει αφιέρωμα στο νέο ελληνικό κινηματογράφο, από τις 9 έως τις 30  Μαϊου 2012.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 13 ταινίες και ντοκιμαντέρ του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, των ετών 2009 έως 2012. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ταινίες: Κυνόδοντας, Ακαδημία Πλάτωνος, 45Μ, Στρέλλα,  Μαχαιροβγάλτης, Wasted Youth,  Attenberg.
Ο μήνας ελληνικού κινηματογράφου θα κλείσει στις 31 Μαίου, με την ταινία „Θίασος“, ένα αφιέρωμα στον πρόσφατα αδικοχαμένο, μεγάλο έλληνα δημιουργό, Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Την Κυριακή, 13 Μαίου,  και ώρα 16:30, στους χώρους του, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, πρόσφατα ανακαινισμένου Γερμανικού Μουσείου Κινηματογράφου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ελληνικών και γερμανικών αρχών, δημοσιογράφοι, τουριστικοί παράγοντες και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης.

Την εκδήλωση  θα χαιρετίσει ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι γνωστοί καλλιτέχνες Αλεξάνδρα Γκράβας στο τραγούδι και  Στέφανος Δημάδης στο πιάνο.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία του Φίλιππου Τσίτου, “Ακαδημία Πλάτωνος”.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο Βερολίνο, 4- 30 Μαϊου, στον κινηματογράφο Arsenal, Potzdamer Platz.ραγκφούρτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.