Αρχική Επικαιρότητα Γέφυρα για ρεκόρ Guiness κατασκεύασαν οι Κινέζοι

Γέφυρα για ρεκόρ Guiness κατασκεύασαν οι Κινέζοι

Το Σάββατο 31-3-2012, δόθηκε στην κυκλοφορία η εντυπωσιακή γέφυρα “Aizhai”, που ενώνει δύο σήραγγες στην περιοχή Jishou, Hunan στην Κίνα. Το εντυπωσιακό αυτής της γέφυρας είναι ότι έχει ύψος 350 μέτρα και μήκος 1146 μέτρα κάτι που την κάνει μοναδική όσον αφορά τον συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων. Σίγουρα υπάρχουν γέφυρες και σε υψηλότερα σημεία αλλά καμία δεν…
…ενώνει δύο σημεία σε τόση μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Βέβαια, αυτό δεν είναι και το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της γέφυρας. Κάτι που κάνει μεγάλη εντύπωση, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι η κατασκευή ολοκληρώθηκε γρηγορότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο! Επίσης το κόστος της ανήλθε στα 208.000.000$, χρήματα που έφτασαν όχι μόνο για την κατασκευή της γέφυρας αλλά και για την βελτίωση παρακείμενων δρόμων μήκους 129 χιλιομέτρων!

Με την κατασκευή αυτής της γέφυρας η απόσταση μεταξύ των πόλεων Jishou και Chatong, από 4 ώρες που ήταν, πλέον μειώθηκε μόλις στη 1 ώρα!

Πηγή http://coolaristo.blogspot.com/2012/04/guiness-video.html

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.