Home Αεροπορικά Νέα IATA: Συνεχίζει να αυξάνεται η επιβατική κίνηση

IATA: Συνεχίζει να αυξάνεται η επιβατική κίνηση

IATAΑύξηση κατά 5.7% ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) για τον Ιανουάριο, σχετικά με τον Ιανουάριο του 2011, στη παγκόσμια κίνηση στη ζήτηση των επιβατών, ενώ ένα 8,0% μείωση στις εμπορευματικές αερομεταφορές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Στην αύξηση αυτή έπαιξε μεγάλο ρόλο βέβαια η Κινέζικη Πρωτοχρονιά, η οποία φέτος ήταν τον Ιανουάριο, αντι για το Φεβρουάριο, που ήταν τα περασμένα χρόνια.

Συνολικά η επιβατική ζήτηση αυξήθηκε Ιανουάριο 5,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2011, μικρή αύξηση καταγράφηκε και το μήνα Δεκέμβριο 2011. Ο μέσος συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε κατά 1,1 εκατοστιαίες μονάδες στο 76,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν.

Η μείωση των εμπορευματικών αερομεταφορών σταθεροποιήθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σε επίπεδα 4% κάτω από την κορυφή 2008 προ της κρίσης. Υπήρξε μια πτώση 2,5% στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων από το Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Η Μεταφορική ικανότητα συρρικνώθηκε κατά 0,6% ετησίως, και ο συντελεστής εμπορευματικής πληρότητας μειώθηκε στο 41% (από 44,3% τον Ιανουάριο του 2011) κάτι που αναγκάζει τις εταιρείες αεροσκαφών να μεγαλώνουν τον χώρο επιβατών, στα νέα αεροσκάφη.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version