Αρχική Επικαιρότητα Τη θεραπευτική μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Αττικό Νοσοκομείο επισκέφτηκε ο Υπουργός...

Τη θεραπευτική μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Αττικό Νοσοκομείο επισκέφτηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος

Η μονάδα αυτή άρχισε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, χάρη σε χορηγία του ΟΠΑΠ ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, η οποία και προέκυψε από τις ρήτρες βίας που έχει επιβάλλει ο Οργανισμός στα συμβόλαια χορηγίας που έχει με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, όταν οι οπαδοί τους εμπλέκονται σε επεισόδια.

«Η απόφαση που πήραμε, να επενδυθούν οι ρήτρες βίας από τον ΟΠΑΠ, ώστε να δημιουργηθούν μονάδες αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών οδήγησε στη μονάδα που βλέπετε σήμερα. Συνεργαστήκαμε στενά με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ, ώστε με τη λειτουργία περισσότερων μονάδων υποκατάστασης να επιτύχουμε, μεταξύ άλλων, και αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας. Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος των εξαρτήσεων, ο εύκολος του κοινωνικού αποκλεισμού και της γκετοποίησης και ο δύσκολος της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών και της συστηματικής φροντίδας των ασθενών από εξαρτήσεις. Εμείς έχουμε επιλέξει τον δεύτερο», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.