Αρχική Ξενοδοχεία Την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών χορήγησης θεωρήσεων (Visa) υπογράμμισε η ΠΟΞ στον...

Την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών χορήγησης θεωρήσεων (Visa) υπογράμμισε η ΠΟΞ στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα

Ο κ. Γιάννης ΡέτσοςΤην ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών χορήγησης θεωρήσεων (Visa) καθώς και του εξορθολογισμού και της απλούστευσης των σχετικών διαδικασιών για πολίτες χωρών που αποτελούν μεγάλες αγορές προέλευσης επισκεπτών, υπογράμμισαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα και στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης στο ΥΠΕΞ.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, από πλευράς ΠΟΞ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γ. Ρέτσος, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας, Θράκης κ.κ. Γ. Τάσιος, Α. Μιτζάλης, Α. Λέϊνα, Κ. Χατζηκωνσταντίνου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γ. Αμβράζης.  

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες χορήγησης visa σε πολίτες της Τουρκίας και ιδίως από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, από την οποία, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έντονο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα.
Ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για προορισμούς της Β. Ελλάδος, ακόμα και για ταξίδια σύντομης διάρκειας, για Σαββατοκύριακα αλλά και City Breaks, ζήτηση όμως που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί λόγω ακριβώς των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έγκριση θεωρήσεων.
Από την πλευρά της ΠΟΞ υποβλήθηκαν προτάσεις για απλούστευση των εν λόγω διαδικασιών και ειδική βαρύτητα δόθηκε και στη δυνατότητα χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει τη σημασία μίας απλουστευμένης διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων για την ενίσχυση του Τουρισμού και κατά προέκταση και της εθνικής οικονομίας και δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της βελτίωσης του επιπέδου επισκεψιμότητας της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.