Αρχική Αθλητικά Σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνάντηση με τον...

Σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί

Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2012 παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η Σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης για να λάβει αποφάσεις για το ζήτημα των προσυνεννοημένων αγώνων και της βίας στα γήπεδα.

Κατά τη Σύνοδο η Ελλάδα υποστήριξε την πάγια θέση της για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού συστήματος ελέγχου της γνησιότητας των αποτελεσμάτων των αγώνων και την καταστολή του φαινομένου της προσυνεννόησης, φαινόμενο το οποίο έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Η Σύνοδος έλαβε τη σημαντική απόφαση να προχωρήσει στην εκπόνηση διεθνούς σύμβασης για το παραπάνω θέμα. Πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της Ελλάδας και τις σχετικές προτάσεις της, όπως έχουν διατυπωθεί στην Αθήνα το 2008, στο Μπακού το 2010, στην Κρακοβία το 2011 και τώρα στο Βελιγράδι.

Για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα η Σύνοδος αποφάσισε την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, όπου συζητήθηκαν τα βήματα της περαιτέρω συνεργασίας της ελληνικής Κυβέρνησης και της ΟΥΕΦΑ ιδίως στο πεδίο των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου. Ο κ. Πλατινί εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα της ελληνικής Πολιτείας στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και των φορέων του ποδοσφαίρου θέση την οποία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και στην παρέμβασή του στη Σύνοδο των Υπουργών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο αγώνας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος πρέπει να είναι συνεχής και αμείωτος και να αποτελεί αντικείμενο στενής συνεργασίας.

Τέλος, συζητήθηκε το σύστημα του financial fair play της ΟΥΕΦΑ στις συνθήκες της παρούσας οικονομικής κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.