Αρχική Γαστρονομία Οι «Πλαγιές Γερακιών» του Κτήματος Αβαντίς αποκλειστικά απο το House of Wine

Οι «Πλαγιές Γερακιών» του Κτήματος Αβαντίς αποκλειστικά απο το House of Wine

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 το Κτήμα Αβαντίς αλλά και το House of Wine  παρουσίασαν περήφανα δύο νέα κρασιά που κουβαλούν βαριές ιστορίες και αποδεικνύουν ότι πάθος και η συστηματική μακροχρόνια δουλειά οδηγούν στην επιτυχία.

Το όνομά τους: Πλαγιές Γερακιών, από την ονομασία της περιοχής της Εύβοιας «Γερακάρια» στην οποία καλλιεργούνται από τον Απόστολο Μούντριχα τα αμπέλια του κτήματος, ένα ιδιαίτερο και μοναδικό οικοσύστημα στο δάσος του Αφρατίου, με εξαιρετικές πλαγιές με απότομη κλίση και ευεργετικό αεράκι όλο τον χρόνο, προερχόμενο από το όρος Δίρφη, το οποίο καθορίζει και το μικροκλίμα της περιοχής. Εκεί, τα γεράκια είναι οι «φύλακες» των αμπελιών…

Οι “Πλαγιές Γερακιών-Ερυθρός” είναι ύμνος στις δυνατότητες της Μαυροκουντούρας, μιας τοπικής αρχαίας και χαμένης ποικιλίας, που ο Απόστολος Μούντριχας ανακάλυψε μετά από συστηματική έρευνα και «ανέστησε»,  με τη μικρή συμμετοχής της αιώνιας αγάπης του οινοποιού, το Syrah. Οι ερυθρές Πλαγιές Γερακιών είναι ένα πραγματικά σπάνιο, μεγάλο ελληνικό κρασί από την Εύβοια που έρχεται στο δικό σας ποτήρι αποκλειστικά από το House of Wine σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών. Ένα σπουδαίο κρασί με το οποίο το διάσημο για την ποιότητα των κρασιών του Κτήμα Αβαντίς και ο Απόστολος Μούντριχας ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κρασί με τεράστιο δυναμικό παλαίωσης, με την 12μηνη παραμονή του στο νέο γαλλικό δρύινο βαρέλι και τα φρουτώδη αρώματα μαύρης μαρμελάδας και μπαχαριών,  θα ανταμείψει πλουσιοπάροχα όποιον ανοίξει τη φιάλη αυτή σήμερα ή και μετά από πάρα πολλά χρόνια….

Η προπώλησή του έχει ήδη αρχίσει από το House of Wine και διατίθεται σε ξύλινη κασετίνα των 3 φιαλών, με απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Οι “Πλαγιές Γερακιών – Λευκός” από Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά με ζύμωση και 6μηνη παραμονή σε νέα δρύινα βαρέλια αποκαλύπτει το μεγαλείο του μικροκλίματος των Πλαγιών Γερακιών για τις λευκές ποικιλίες. Οι μυρωδιές του δάσους του Αφρατίου, το νοτισμένο νυχτερινό αεράκι που κατεβαίνει από τις πλαγιές της Δίρφης, το οικοσύστημα των “Γερακαριών”, μαζί μαζί με το πάθος, την αγάπη, την πείρα, την τέχνη και το ταλέντο τους, αποτελούν τα δομικά υλικά αλλά και το terroir των λευκών “Γερακιών”, του νέου κρασιού του κτήματος Αβαντίς που θα αφήσει το αποτύπωμά του ανεξίτηλο στην Ελληνική οινοποιία. Ένα κρασί πλούσιο λιπαρό με εξαιρετική οξύτητα και αντοχή στον χρόνο από δύο σπουδαίες ποικιλίες σε ένα συνδυασμό που θα συζητηθεί. Η διάθεσή του θα γίνει και πάλι αποκλειστικά από το House of Wine μετά το Πάσχα.

Και τα δύο αυτά εκλεκτά κρασιά αποτελούν υποδείγματα οινοποίησης το κάθε ένα στην κατηγορία του και οι κριτικές των ειδικών που τα έχουν δοκιμάσει είναι ενθουσιώδεις.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.