Αρχική Εκθέσεις Καλό το κλίμα στη Ρωσία, για διψήφια αύξηση μιλούν οι Tour Operators

Καλό το κλίμα στη Ρωσία, για διψήφια αύξηση μιλούν οι Tour Operators

Η Ελλάδα τώρα προσδοκά στην αύξηση των επισκεπτών από τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Τουρκία.
«Αναμένουμε διψήφια αύξηση στις κρατήσεις από τις χώρες αυτές», είπε ο Ανδρεάδης. “Αλλά αυτή η αύξηση δεν θα αντισταθμίσει πλήρως τις απώλειες από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές στην Ελλάδα. “
Σύμφωνα με άρθρο του Reuters τα Ελληνικά έσοδα από τον τουρισμό θα μειωθούν έως και 5 τοις εκατό το 2012, κυρίως λόγω της μείωσης των προ-κρατήσεων. Η ανάκαμψη των εσόδων το 2011 είχε τροφοδοτήσει ελπίδες για ισχυρή ανάκαμψη στο συγκεκριμένο τομέα.
Όμως παρά τη μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία φέτος αναμένεται μείωση του αριθμού των τουριστών περίπου 3% από πέρυσι, προκαλώντας μία 5 τοις εκατό πτώση στα έσοδα, δήλωσε ο επικεφαλής των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν τις προ-κρατήσεις κάτω 20-30 τοις εκατό, για την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού από τη Γερμανία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 14 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των επισκεπτών στην  Ελλάδα.
Η μείωση των προ-κρατήσεων από τη Βρετανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να είναι μικρότερη.
Στη Ρωσία αντίθετα τα κλίμα λέγεται ότι είναι πολύ ευνοϊκότερο, στις επίσημες συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, οι Ρώσοι Tour Operators δίνουν σημαντικές αυξήσεις σχετικά με τα περυσινά νούμερα.
Επίσης στη προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα στις παραδοσιακά μεγάλες αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό, διασφαλίστηκε ποσό 16 εκ. ευρώ για προβολή της χώρας, κάτι που ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργο Κολέτσο, στη ΜΙΤΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.