Αρχική Ελλάδα Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας

Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ«Τη διασφάλιση του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών και τη δημιουργία νέων όρων και προϋποθέσεων πραγματοποίησης διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζει η ΕΣΕΕ».

Με αφορμή την πραγματοποίηση εκδήλωσης από το ΕΒΕΑ με θέμα: «Το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών – νέο καθεστώς για τις πορείες διαμαρτυρίας και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας», η ΕΣΕΕ εκφράζει την υποστήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύχει στην πολύπλευρη ανάπτυξη του κέντρου της Αθήνας.

Κοινός στόχος είναι η αναβίωση της Αθήνας σε κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας, παροχής υπηρεσιών, κατοικίας, αναψυχής και πολιτισμού, ενθαρρύνοντας πολλαπλές δράσεις και αντιστρέφοντας τη γκετοποίηση της περιοχής του κέντρου.

Θέματα όπως η αύξηση της επιχειρηματικότητας, η δραστική μείωση της εγκληματικότητας, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η πνοή ποιότητας ζωής σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση στην οποία θα αναζητηθούν λύσεις.

Τα προβλήματα που δημιουργούν ετησίως οι 1300 πορείες διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν ως αποτέλεσμα να περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και την εμπορική κίνηση, στερώντας από την αγορά περίπου τέσσερις παραγωγικές ώρες ημερησίως και μεγάλο ποσοστό του ετήσιου τζίρου των 90 δις από τις περίπου 82.000 εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας.

Η ΕΣΕΕ στηρίζει την προσπάθεια του ΕΒΕΑ και του ΕΣΑ, ώστε να αναζητηθεί και να βρεθεί λύση που αφενός δεν θα στερεί κανενός το δικαίωμα στη δημοκρατία και αφετέρου θα αποφέρει μια αποτελεσματική αναδιοργάνωση του κέντρου της πρωτεύουσάς μας.

Τέλος, σε μια πόλη που μέσα σ’ ένα χρόνο οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 15%, οι διαρρήξεις κατά 18%, οι ανθρωποκτονίες κατά 10%, και η πορνεία κατά 40% απαιτείται η συνεργασία όλων μας για να επιτύχει η αναδιάρθρωση και η αναβάθμιση της Αθήνας. Η ΕΣΕΕ θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, με απώτερο σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του εμπορικού κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.