Αρχική Εκθέσεις Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνου Ζήκου, στην έκθεση ROMEXPO 2012...

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνου Ζήκου, στην έκθεση ROMEXPO 2012 στο Βουκουρέστι

Με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών από την Ρουμανία, που αποτελεί μια από τις ανερχόμενες τουριστικές αγορές της Ευρώπης, ολοκληρώθηκε στις 19 Μαρτίου με επιτυχία η παρουσίαση της Ελλάδας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας, τη ROMEXPO. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων, τόσο με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού της Ρουμανίας, κ. Cristian Petrescou, όσο και με άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και εκπροσώπους των σημαντικότερων τουριστικών πρακτορείων.

Το Ελληνικό Περίπτερο της έκθεσης επισκέφθηκε, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης του Προέδρου του ΕΟΤ, ο Ρουμάνος Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Cristian Petrescou, ο οποίος εξέφρασε με θέρμη την αγάπη που τρέφει για τη χώρα μας και παρότρυνε τους συμπατριώτες τους να αναδείξουν για ακόμη μια φορά την Ελλάδα ως τον δημοφιλέστερο προορισμό των διακοπών τους.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζήκος συνάντησε ακόμη την Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρουμανίας, κα Corina Martin και τους σημαντικότερους tour operators της χώρας ( Happy Tour, Prestige Group, EuropaTravel, HTS κ.α.)  Μάλιστα, η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, κα Corina Martin, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Ρουμάνων τουριστών να έρθουν και φέτος στην Ελλάδα, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, όχι μόνο για διατήρηση των ποσοστών του 2011 αλλά και για περαιτέρω αύξησή τους. Από τις επαφές του Προέδρου του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνου Ζήκου, προκύπτει ότι οι παράγοντες του τουρισμού της Ρουμανίας στηρίζουν την Ελλάδα ως προορισμό και επενδύουν στη χώρα μας με διάφορες προωθητικές ενέργειες που αποσκοπούν στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου που κατέχει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό των Ρουμάνων ταξιδιωτών. Το 28% των Ρουμάνων που ταξίδεψε το 2011 εκτός συνόρων επέλεξε τη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας το αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Ελλάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός.  Συγκεκριμένα, 300.000 Ρουμάνοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα το 2011, σημειώνοντας αύξηση 50% από το 2007.

Τα κριτήρια των Ρουμάνων ταξιδιωτών για την επιλογή της Ελλάδας σχετίζονται με την εγγύτητα, το φυσικό κάλλος της χώρας μας και, φυσικά, το ιστορικό, αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον της περιοχής. Με αυτά τα κριτήρια, έχουν ήδη διαμορφωθεί κάποιες παραδοσιακές προτιμήσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο την Βόρεια Ελλάδα, κυρίως λόγω εγγύτητας, αλλά και επιλογές που αφορούν την νησιωτική χώρα. Μάλιστα, με την ανάπτυξη του οδικού τουρισμού,  έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί όπως  η Χαλκιδική και η Παραλία της  Πιερίας, η Καβάλα και η Θάσος. Επίσης, μεγάλη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε σε προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος ,η Κρήτη και η Ρόδος ενώ ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον, όπως επισημαίνεται από τους τουριστικούς πράκτορες για τη Σαντορίνη, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Εύβοια. και την Κω.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζήκος έδωσε συνεντεύξεις σε ρουμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Giga TV, Antenna3, TVR 1, TVR 3, B1 tv, Radio Romania, Adevarul, Journalul, Nationl, Travel Advosor, Ager Press κ.α.), προκειμένου να προωθήσει την ευρεία γκάμα των διάφορων μορφών τουρισμού που παρέχει η χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.