Αρχική Μουσεία Την άμεση έκδοση απόφασης για την εφαρμογή του θερινού ωραρίου στους αρχαιολογικούς...

Την άμεση έκδοση απόφασης για την εφαρμογή του θερινού ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας ζητά η ΓΕΠΟΕΤ

ΓΕΠΟΕΤΗ Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ως φορέας εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων της χώρας απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού για θέματα Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, κύριο Πέτρο Αλιβιζάτο με κοινοποίηση στις Ενώσεις –  Μέλη της και τον ΣΕΤΕ, ζητώντας την άμεση έκδοση απόφασης για την εφαρμογή του θερινού ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας από 1 Απριλίου 2012 προκειμένου να αποφευχθεί η τραγελαφική περσινή κατάσταση όπου μέχρι τις αρχές Ιουνίου οι κύριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία έκλειναν στις 15:00, με αποτέλεσμα το 30% των πρώτων τουριστικών προγραμμάτων της τουριστικής περιόδου να υποστούν σημαντική ζημία.
 
Στην επιστολή επισημαίνεται πως δεν είναι δυνατόν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία να δίνουν καθημερινά τη μάχη του τουρισμού και οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην είναι σε θέση να απαντήσουν πότε θα αρχίσει να ισχύει το θερινό ωράριο για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Θα πρέπει κατά την περίοδο του Πάσχα τα γκρουπ που αναμένονται από το εξωτερικό να έχουν την δυνατότητα των απογευματινών επισκέψεων και να μην χαθεί ο Απρίλιος και ο Μάιος λόγω της κρατικής γραφειοκρατίας, με προφανείς επιπτώσεις στην τουριστική εικόνα της χώρας, στα έσοδα του Δημοσίου αλλά και στον τουριστικό κλάδο, σε αυτήν την μεγάλη οικονομική κρίση.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επιδεικνύουν πλήρη αδράνεια, εν μέσω μάλιστα της πρωτοφανούς κρίσης την οποία διερχόμαστε και παρά τα δυσμενή στοιχεία περί προκρατήσεων που μας κοινοποιούνται από το εξωτερικό. Και ενώ οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ο ιδιωτικός τομέας, η ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού αγωνίζονται καθημερινώς ώστε να μην χαθεί ούτε ένας τουρίστας και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου υπολειτουργούν συστηματικά – μάλιστα χρειάστηκε να επισκεφθεί αυτοπροσώπως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας την αρμόδια υπηρεσία ώστε να ενημερωθεί διότι όπως ελέχθη εδώ και δύο έτη δεν έχουν τηλέφωνο και φαξ παρά μόνο email – με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια εμπόδια στην επικοινωνία και στην ανάγκη προγραμματισμού ακριβείας.
 
Η ΓΕΠΟΕΤ ζητά – για ακόμη μία χρονιά –  να μην επιτραπεί οι παγιωμένες αγκυλώσεις του Δημοσίου να αποτελέσουν τροχοπέδη στον πολύπαθο τουρισμό, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα ιδιαίτερα στην τρέχουσα περίοδο. Κάθε επίσκεψη, κάθε περιηγητικό τουρ στην Αθήνα και την περιφέρεια υποστηρίζει θέσεις εργασίας και τις τοπικές οικονομίες. Επιτέλους, είναι ώρα να προστατευθεί ο τουρισμός ώστε με τις προσπάθειες όλων μας και με ανοικτά τα μουσεία, οι μειωμένες κρατήσεις να επανέλθουν στον θετικό τους ρυθμό πριν να είναι πολύ αργά για την φετινή τουριστική περίοδο. Δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, να μην γίνει αυτή η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.