Αρχική Επικαιρότητα Την άμεση αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων ζητά το ΕΒΕΑ

Την άμεση αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων ζητά το ΕΒΕΑ

Την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την άμεση αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής από τα συνεργεία του ΕΒΕΑ ο τελικός αριθμός των επιχειρήσεων αυτών ανέρχεται σε 177.

 *Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, από ταραχές σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, προέβη στην καταγραφή των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, κατά τα θλιβερά γεγονότα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012.

Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την αγανάκτησή του για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και μάλιστα τέτοιας μεγάλης έντασης και θεωρούμε υποχρέωσή μας, να σας ενημερώσουμε ότι υπέστησαν ζημιές 177 περίπου επιχειρήσεις στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. 

Γνωρίζοντας όλοι μας, πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν όλες ανεξαιρέτως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι πολύ σημαντικό γι αυτές τις πληγείσες επιχειρήσεις, η οποιαδήποτε βοήθεια και συμπαράσταση της πολιτείας, και σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να αποζημιωθούν άμεσα διότι πρόκειται, πλέον για θέμα επιβίωσής τους και να εκδοθεί η ΚΥΑ που απαιτείται.

Στο πλαίσιο αυτό σας αποστέλλουμε συνημμένα λίστα των πληγέντων επιχειρήσεων, όπου κατά δήλωσή τους και μετά από επίσκεψη των ειδικών κλιμακίων του ΕΒΕΑ, έχουν υποστεί ζημιές ενώ καταγγέλθηκαν από τους επιχειρηματίες και κλοπές εμπορευμάτων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και ελπίζουμε στην άμεση και ευνοϊκή αντιμετώπιση της πρότασής μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.