Αρχική Γαστρονομία Συνέδριο της SOPEXA: Τοπική Γαστρονομία & Τουρισμός

Συνέδριο της SOPEXA: Τοπική Γαστρονομία & Τουρισμός

Συνέδριο SOPEXAΣτα πλαίσια της HORECΑ 2012 η SOPEXA GROUPE διοργανώνει, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο, με τίτλο «Η τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης».
Το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, κατόπιν ανάθεσης του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και φέρει την αιγίδα του, φιλοδοξεί να αποτελέσει κομβικό σημείο αναφοράς για την προβολή της τοπικής διατροφικής παράδοσης σε άμεση σχέση με την τουριστική ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο.
Μεταξύ άλλων, ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας και Γαλλίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, διακεκριμένοι επιχειρηματίες που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και οργανισμοί και φορείς που συνδέονται με την Αγροτική Ανάπτυξη και τον Τουρισμό. Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες από τη βιομηχανία τροφίμων, παραγωγούς αγροτικών προϊόντων κ.ά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

10.00 – 10.30

Προσέλευση – καφές

10.30 – 11.00

Εισαγωγή Ms. Cecile Bassot (Διευθύντρια Group Sopexa) Χαιρετισμός Εκπροσώπου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Γαλλίας

Χαιρετισμός Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κ. Κώστα Σκανδαλίδη*

Χαιρετισμός Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, κ. Γιώργου Νικητιάδη*

 

* Έχει προσκληθεί, εκκρεμεί απάντηση

11.00 – 12.30

1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η τοπική γαστρονομία ως εργαλείο ανάπτυξης του περιφερειακού τουρισμού. Πώς μπορεί η διατροφική παράδοση να αναδείξει την επιχειρηματική δραστηριότητα και ποια είναι τα εργαλεία υλοποίησής της.

Συντονίστρια: κα Μάγια Τσόκλη

Εισηγητές:

• Εισηγητής από Γαλλία

• G. Pascucci, Confederazione Italiana Agricoltotri, Πρόεδρος Cia Toscana

• Ζ. Νόβακ, Διευθύντρια Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας

• Γ. Τσιφόρος, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ

11.00 – 12.30

Διάλειμμα καφέ

12.45 – 14.00

2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Ο ρόλος και η δέσμευση των επαγγελματιών του κλάδου HORECA στην ανάπτυξη του τοπικού γαστρονομικού τουρισμού. Ποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται για τις εταιρίες του τουριστικού κλάδου; Συντονίστρια: κα Μερόπη Παπαδοπούλου

Εισηγητές:

• Εισηγητής από το «Bienvenue à la ferme» (Γαλλικός Σύνδεσμος Αγροτικού Τουρισμού)

• Εκπρόσωπος από Γαλλία

• Γ. Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ

• Μ. Καρούμπας, Πρόεδρος Chef’s Club

• Εισηγητής από τον τομέα της εστίασης

• Εισηγητής από τον τομέα των επιχειρήσεων

14.00 – 15.00

Γεύμα

15.00 – 16.30

3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Συντονιστής: κ. Θανάσης Παπανδρόπουλος

Εισηγητές:

• Εκπρόσωπος από Γαλλία

• Α. Καλαμπόκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΕ

• Cecile Bassot, Διευθύντρια Sopexa Groupe

• Δημήτρης Αντωνόπουλος, Δημοσιογράφος γαστρονομίας

• Γ. Αντωνιάδης, Πρόεδρος ΣΕΒΙΤΕΛ

16.30 – 17.00

Συμπεράσματα Συνεδρίου – Συζήτηση

17.00

Cocktail VIP