Αρχική Ξενοδοχεία ΠΟΞ: Λανθασμένη και άστοχη η απόφαση κατάργησης της Εργατικής Εστίας

ΠΟΞ: Λανθασμένη και άστοχη η απόφαση κατάργησης της Εργατικής Εστίας

Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμο

Πανελλήνια Ομοσπονδία ΞενοδόχωνΜε έκπληξη  πληροφορηθήκαμε την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.  Πρόκειται για μια καθ’ όλα λανθασμένη και άστοχη απόφαση η οποία ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή διάλογο. Είναι προφανές ότι αυτοί που συνέλαβαν τη ιδέα να εξοικονομηθούν έσοδα από αυτή την κατάργηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι δημιουργούν πολλαπλό κοινωνικό θέμα, ανεργία, αλλά και τουλάχιστον αντίστοιχη μείωση εσόδων του κράτους από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.
Η  έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η πλειονότητα των ελληνικών ξενοδοχείων, λόγω των σοβαρότατων επιπτώσεων της κρίσης που πλήττει τη χώρα.
Είναι σαφές ότι η όποια άνοδος των μεγεθών του τουρισμού το 2011 δεν επιμερίστηκε ισομερώς σε όλους τους κλάδους, μάλιστα η μεγάλη μάζα των μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων τα οποία δραστηριοποιούνται σε περιοχές που υποδέχονται Έλληνες, κατέγραψαν οδυνηρές απώλειες για ακόμη μια χρονιά.
Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους να πραγματοποίησουν τις διακοπές τους με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, είναι ένα εργαλείο με αποδεδειγμένη ωφέλεια, τόσο για τους δικαιούχους (από ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις), όσο και για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιφέρειας, που κατά τεκμήριο συμμετέχουν σ’ αυτό.
Άλλες ανταγωνίστριες χώρες έχουν επεκτείνει τα αντίστοιχα προγράμματα, επιδοτώντας τουρισμό τρίτης ηλικίας από την Ε.Ε., αντιμετωπίζοντας έτσι την ανεργία και την εποχικότητα, προσφέροντας συνάμα κοινωνικό έργο.
Η ΠΟΞ ζητάει να συνεχίσει να πραγματοποιείται στο ακέραιο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.