Αρχική Τουρισμός Με τον πρόεδρο του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Ε. Demirtas συναντήθηκε...

Με τον πρόεδρο του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Ε. Demirtas συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης

Με τον πρόεδρο του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Ε. Demirtas συναντήθηκε ο Υφυπουργός  Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.ΝικητιάδηςΣυνάντηση για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων με ιδιαίτερη βαρύτητα στον επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα πραγματοποιήθηκε χθές μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδη και του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Ε. Demirtas. Ο Έλληνας Υφυπουργός δέχθηκε τον κ. Demirtas στο γραφείο του όπου συνομίλησε μαζί του για σημαντικά θέματα καθώς η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης αριθμεί 10.000.000 κατοίκους και αναπτύσσεται οικονομικά κάθε χρόνο με μεγάλους ρυθμούς. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο οικονομικός της πλούτος έχει αυξηθεί κατά 20% χάρη στην κρουαζιέρα και στην άνθηση των εμπορικών συναλλαγών.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για στενότερη  συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα της κρουαζιέρας, ο οποίος μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής της τουριστικής ανάπτυξης στις δύο χώρες. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν στον κλάδο του τουρισμού και τα visas centers, τα οποία θα λειτουργούν από τον Μάρτιο στη γειτονική χώρα και θα διευκολύνουν τη χορήγηση βίζας σε όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τα νησιά μας. Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής στάθηκε στη σημασία του τομέα των συγκοινωνιών για την ελληνοτουρκική επιχειρηματική δραστηριότητα και για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος δεδομένου ότι κάθε χρόνο τα τουρκικά παράλια υποδέχονται εκατομμύρια τουρίστες.

Ο κ. Νικητιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Demirtas ότι η Πολιτεία υποστηρίζει τη σύσφιξη των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων και θα συμβάλλει με τις κατάλληλες ενέργειες στη δημιουργία συνθηκών για αποτελεσματικότερη συνεργασία των επιχειρήσεων, των κλαδικών φορέων και των Εμπορικών Επιμελητηρίων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού πρότεινε να υπάρξει συντόμως συνάντηση κοινής επιχειρηματικής δράσης με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων από Ελλάδα και Τουρκία  προκειμένου να αξιοποιηθεί και η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.          

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης κ Ε. Demirtas, ο οποίος κατέχει αυτή τη θέση τα τελευταία είκοσι χρόνια, συμφώνησε με τις προτεραιότητες που έθεσε ο  Έλληνας Υφυπουργός και υπογράμμισε τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που θα προσφέρει η κατασκευή νέου λιμένα στην περιοχή της Σμύρνης. Ο κ. Demirtas ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ το 2004  δεν υπήρχαν επισκέπτες κρουαζιέρας στη Σμύρνη, το 2011 ο αριθμός επισκεπτών ξεπέρασε τους 900.000. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης μίλησε για πολλές δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει κοινό επιχειρηματικό συμφέρον και έφερε ως παράδειγμα τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων τουριστικών πρακτόρων για κοινή προβολή σε χώρες της Άπω Ανατολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.