Home Εταιρικά Νέα Δ. Αθηναίων: Απαλλαγή τελών στις πληγείσες επιχειρήσεις για ένα χρόνο

Δ. Αθηναίων: Απαλλαγή τελών στις πληγείσες επιχειρήσεις για ένα χρόνο

Στην απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη* για ένα έτος των ιδιοκτητών που προβαίνουν στις αντίστοιχες εργασίες επισκευής των επιχειρήσεών τους που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές ή επλήγησαν από τη μανία των κουκουλοφόρων στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας, αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση κατά 50% των ισχυόντων τελών κατάληψης πεζοδρομίων για σκαλωσιές, οικοδομικά υλικά κ.λπ. κατά την εκτέλεση των εργασιών επισκευής στα συγκεκριμένα κτήρια και σε μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε όλα τα ακίνητα επί των οδώνΠανεπιστημίου, Σταδίου, Εμμ. Μπενάκη (από Σταδίου έως Ακαδημίας), πλ. Κοραή, Αθηνάς (από Μοναστηράκι έως Βύσσης) και Ερμού.

Χθες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής υπό το Λουκά Παπαδήμο για τις καταστροφές στο κέντρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δήμος πρότεινε:

  • Δημιουργία μηχανισμού για την έκδοση οικοδομικών αδειών εντός 3 ημερών  (ONE STOP SHOP) για εργασίες επισκευής-αποκατάστασης πληγέντων κτηρίων.
  • Στην πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων να εγκατασταθεί ειδικό κλιμάκιο υπαλλήλων από όλους τους συναρμόδιους φορείς που θα ελέγχουν και θα θεωρούν τις αντίστοιχες μελέτες, και θα φροντίζουν άμεσα για τυχόν ελλείψεις και συμπληρώσεις των αδειών.
  • Μείωση κατά 50% των αμοιβών των μηχανικών που θα συντάξουν τις σχετικές μελέτες και των αντίστοιχων εισφορών (ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ.) για την έκδοση των οικοδομικών αδειών εκτέλεσης των εργασιών επισκευής των συγκεκριμένων κτηρίων σε συνεργασία με τους φορείς και τα επιμελητήρια.
  • Επιδότηση με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, σε ποσοστό 50%, των δαπανών επισκευής, με διαδικασία πιστοποίησης δαπανών όπως ισχύει για τις επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου.
  • Παροχή δυνατότητας (και σε Α’ φάση θέσπιση συγκεκριμένου ποσοστού, π.χ., 15%) μείωσης των παλαιών υψηλών ενοικίων ακινήτων του εμπορικού κέντρου που ανήκουν σε ιδρύματα, φορείς του Δημοσίου κ.λπ.
  • Αξιοποίηση σχολαζόντων κτηρίων του Εμπορικού Κέντρου, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με ενέργειες και παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων.
  • Χρηματοδότηση του δήμου με ποσό 8 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης-επισκευής των κοινοχρήστων χώρων (πλατειών , πεζοδρομίων , εγκαταστάσεων κ.λπ.), που υπέστησαν καταστροφές, και υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων.
  • Ενίσχυση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για υποστήριξη σχετικών διαδικασιών, με αποσπάσεις-μετατάξεις έμπειρου και εξειδικευμένου  στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προσωπικού, από Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα με συναφές αντικείμενο (ΟΣΚ, ΟΕΚ, κ.λπ.).

Τέλος,  πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, υποστήριξε το αίτημα  της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την ισχύ του άρθρου 73 του Ν. 3746/2009 που ίσχυσαν για τις καταστροφές του Δεκεμβρίου του 2008 τα οποία περιελάμβαναν: άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους €10.000, έμμεση οικονομική ενίσχυση από €10.000 έως €200.000, με το 50% να καταβάλλεται αμέσως και το υπόλοιπο 50%, μέσω δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους και πλήρη επιδότηση επιτοκίου, χορήγηση κεφαλαίων κίνησης έως το 35% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, χορήγηση δανείων 15ετούς διάρκειας για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτήρια με πλήρη επιδότηση επιτοκίου και 3μηνη αναστολή πληρωμών δόσεων, ληξιπρόθεσμων και μη.

Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/17820

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.