Αρχική Αεροπορικά Νέα Spanair: άρση πτήσεων, προσφυγή για εθελοντική πτώχευση

Spanair: άρση πτήσεων, προσφυγή για εθελοντική πτώχευση

Spanair: άρση πτήσεων, προσφυγή για εθελοντική πτώχευσηΗ Καταλανική αεροπορική  εταιρία Spanair, low cost carrier, έχει κατατεθεί για την προστασία πτώχευσης σε δικαστήριο της Βαρκελώνης μετά την απότομη διακοπή των εργασιών της την Παρασκευή το βράδυ, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας.
Περισσότεροι από 22.000 επιβάτες έμειναν με το εισιτήριο στα χέρια τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η εταιρεία, της οποίας υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα € 300 εκατ. (397 εκατομμύρια δολάρια), επιδιώκει επίσης την άδεια να απολύσει το εργατικό δυναμικό της, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρία με βάση την Βαρκελώνης, έχει ως κύριους μετόχους (85,6%) τοπικούς επενδυτές με επικεφαλής την κυβέρνηση της Καταλανίας.

Το 2009 η Καταλανική κυβέρνηση ανέλαβε την εταιρία μετά από την χρηματοδότηση της με € 150 εκατ.

Σχέδια για την άρση όλων των πτήσεων και την προσφυγή για εθελοντική πτώχευση έγιναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, λίγο μετά την αποχώρησε της Qatar Airways από τις συνομιλίες για εξαγορά, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Ενώ η Καταλανική κυβέρνηση αδυνατεί να την υποστηρίξει μια και αυτή είναι αντιμέτωπη με δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού, εν μέσω της πρωτοφανής οικονομική ύφεση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.