Αρχική Εκδηλώσεις H Βασιλόπιτα και η ιστορία της έρχεται στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση

H Βασιλόπιτα και η ιστορία της έρχεται στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση

H Βασιλόπιτα και η ιστορία της έρχεται στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσα από σειρά εκδηλώσεων τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους η Βασιλόπιτα, τα ήθη και τα έθιμα, που την αφορούν, αλλά και οι παραδόσεις της Καππαδοκίας, θα αποτελέσουν το επίκεντρο του προγράμματος του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.

Έτσι θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • “Η ιστορία της Βασιλόπιτας” με το Συμεών Σολταρίδη, Διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
  • Κόψιμο της παραδοσιακής Βασιλόπιτας από την Καισάρεια της Καππαδοκίας με πλούσια δώρα, ευγενική προσφορά του MET HOTEL του Ομίλου Χανδρή
  • Χορευτική παράσταση με αυθεντικούς παραδοσιακούς Καππαδόκικους χορούς, από την Αδελφότητα Καππαδοκών Αξού “Η Αγία Μακρίνα”.
  • Έκθεση Φωτογραφίας από την Καππαδοκία, του Ράδιο Θεσσαλονίκη

Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο λειτουργεί πλέον καθημερινά μέχρι τις 8 Ιανουαρίου με συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 10:00-22:00.

Συνολικά εξήντα μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, είκοσι δημιουργικά εργαστήρια-διαδραστικά παιχνίδια και δεκαπέντε θεατρικές παραστάσεις-θεάματα, απαρτίζουν το «μπουκέτο» του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.

Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (3€ ανά άτοµο /  2€ ανά παιδί έως 12 ετών / 2,5€ το οµαδικό), εκτός από το Fun Park και τo Παγοδρόµιo.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας του εισιτηρίου εισόδου στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, προβλέπεται συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, αλλά και με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Έτσι με την προσκόμιση του εισιτηρίου γενικής εισόδου του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, υφίσταται 20% έκπτωση στα εισιτήρια ενηλίκων στο ΝΟΗΣΙΣ έως τις 12.2.2012. Αντίστοιχα με το εισιτήριο εισόδου του ΝΟΗΣΙΣ στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο το εισιτήριο των 3 Ευρώ χρεώνεται 2,5 Ευρώ (ατομικό), ενώ το εισιτήριο των 2,5 Ευρώ χρεώνεται 2 Ευρώ (ομαδικό).

Επιπλέον, με το εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο, το εισιτήριο εισόδου στο Μακεδονικό Μουσείο χρεώνεται στη συμβολική τιμή του ενός Ευρώ.

Αναλυτική ενημέρωση για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι διαθέσιμη στο www.xmascitythess.gr (facebook xmascitythessaloniki), ενώ τηλεφωνικά πληροφορίες στο 2310-291213 & 2310-291572.

Να σημειωθεί ότι Tο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες του project «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.