Αρχική Συνέδρια Στο Επενδυτικό Forum Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμμετείχε ο Ο.Λ.Π....

Στο Επενδυτικό Forum Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμμετείχε ο Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Γιώργος ΑνωμερίτηςΣτο Επενδυτικό Forum Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμμετείχε  ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. με εισηγήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του, κ. Γιώργου Ανωμερίτη και του Γενικού Διευθυντή κ. Σταύρου Χατζάκου.
Σε επίπεδο διμερών συναντήσεων επεδείχθη από πλευράς ομίλων των Η.Α.Ε., οι οποίοι συμμετείχαν στο Forum ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα Real Estate (επέκταση και εκμετάλλευση του νέου λιμένα κρουαζιερόπλοιων, κατασκευή και λειτουργία του monorail, επενδύσεις στα θεματικά πάρκα και χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, του υπό παραχώρηση κτιρίου του Ο.Λ.Π. (Παγόδα) για ανακατασκευή και μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5*), αλλά και για τη συμμετοχή ορισμένων Funds στο μετοχικό κεφάλαιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Για το τελευταίο θέμα, ο Ο.Λ.Π. παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στο ΤΑΙΠΕΔ, δεδομένου ότι το ποσοστό 23,1% του μ.κ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει ήδη μεταφερθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σ’ αυτό. Σημειωτέον, ότι ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κώστας Μητρόπουλος, ανακοίνωσε στο Forum ότι οι μεταβιβάσεις των μετοχών λιμανιών μετατίθενται για το β’ εξάμηνο του 2012.
    Ιδιαίτερο, τέλος, ενδιαφέρον επεδείχθη από ορισμένες πλευρές για:
  α. Τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο και τις προθέσεις συμμετοχής του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε νέα κοινοπρακτικά σχήματα.
  β. Για την εκμετάλλευση του χώρου της λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας-Κερατσινίου (Λιπάσματα), στην οποία ως γνωστόν ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. είναι ιδιοκτήτης 117 στρ. και
γ. Για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανική περιοχή Περάματος, η οποία επίσης ανήκει στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. Επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές για θέματα κατασκευών, καινοτομιών και μετασκευών είχε και ο Πρόεδρος της ΝΑΥΣΟΛΠ κ. Απ. Σίγουρας, ο οποίος επίσης συμμετείχε στο FORUM.

 Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης μετά το τέλος των εργασιών του Forum: «Το επενδυτικό πρόγραμμα του Ο.Λ.Π Α.Ε. αποτέλεσε επίκεντρο σημαντικού ενδιαφέροντος ομίλων του χώρου των Επενδυτικών Funds, του Real Estate (κυρίως από το Abu Dhabi), της λιμενικής βιομηχανίας (και για άλλα λιμάνια) και τραπεζών. Η διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. θα συνεχίσει τις επαφές διμερούς ενδιαφέροντος».      

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.