Αρχική Φορείς Τη κυριότητα των «Πηγών Καλλιθέας» ζήτησε ο Δήμαρχος Ρόδου

Τη κυριότητα των «Πηγών Καλλιθέας» ζήτησε ο Δήμαρχος Ρόδου

Με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού παραχωρούνται κατά κυριότητα στο Δήμο Ρόδου τα εξής ακίνητα: Κοιλάδα Πεταλούδων, Πάρκο Θέρμαι, το πρώην ξενοδοχείο «Λίνδος», το ΑΚΤΑΙΟΝ, το τουριστικό περίπτερο της Φιλερήμου, καθώς και το γήπεδο τένις που έχει παραχωρηθεί στον ΡΟΑ.

Θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο Ρόδου είχε η επίσκεψη των εκπροσώπων του στη Βουλή. Συγκεκριμένα, πέρα από τα 6 δημόσια τουριστικά ακίνητα που αποδίδονται κατά κυριότητα στο δήμο, δρομολογείται η διαδικασία απόδοσης για 3 επιπλέον.

Από τον δήμαρχο ζητήθηκε και πρόκειται να παραχωρηθεί στο Δήμο Ρόδου επιπλέον, η κυριότητα των «Πηγών Καλλιθέας», που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που επίκειται να ψηφιστεί σύντομα. Ανάλογη δέσμευση υπάρχει τόσο για το ακίνητο που βρίσκεται στην παραλία Αφάντου όσο και για το Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα».

Στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, πέραν του υφυπουργού Τουρισμού-Πολιτισμού Γιώργου Νικητιάδη, αρμοδιότητας του οποίου είναι το θέμα, παρέστη και ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, όπου δήλωσε τη σύμφωνη γνώμη του.

Στη συνάντησης εκτός του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, από πλευράς Δωδεκανήσου, παρόντες ήταν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Ζωίδης, Γιώργος Κασσάρας και Μίκα Ιατρίδη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκος και Δημήτρης Γάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.